Poklon čestitka grada Kragujevca za prvorođenu bebu u novogodišnjoj noći 100.000 dinara

Grad

Prvorođena beba u novogodišnjoj noći 1. januara dobiće poklon čestitku grada Kragujevca u vrednosti 100.000 dinara. U skladu sa Odlukom o proširenim i dodatnim pravima finansijske podrške porodici sa decom i merom za ostvarivanje demografske i populacione politike, Gradsko veće je na juče održanoj sednici donelo odluku da se poklon čestitka uruči porodilji koja ima prebivalište/ boravište na teritoriji grada Kragujevca.

Gradsko veće utvrdilo je i predlog odluke Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost grada Kragujevca za period 2022 – 2024. godine i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. LAP je namenjen lokalnoj upravi grada Kragujevca kako bi se implementirala načela i obaveze preuzete potpisivanjem Evropske povelje za ravnopravnost žena i muškaraca na lokalnom nivou, ali i nacionalni normativni i strateški okvir. Uspostavljanje institucionalnog okvira, izgradnja kapaciteta, usvajanje i primena procedura za rodnu procenu politika i poštovanje principa jednakih mogućnosti u javnim politikama na nivou grada su preduslovi unapređenja položaja žena i muškaraca i poboljšanje uslova života.

U skupštinsku proceduru Gradsko veće uputilo je i Predlog programa energetske efikasnosti grada Kragujevca za period 2023 – 2025. godine sa Planom energetske efikasnosti za 2023. gdoinu.
Cilj izrade ovog Programa je analiza potrošnje energije i predlaganje mera koje će dovesti do uštede. Program najpre obuhvata analizu potrošnje energije u javnom sektoru grada Kragujevca koji podrazumeva javni transport, javno osvetljenje i potrošnju energije u javnim zgradama, a nakon toga Program predlaže određene mere za uštedu energije u naredne tri godine. Program sadrži i Plan energetske efikasnosti koji se odnosi na mere koje su planirane u narednoj godini, a to su zamena grejanja u školama koje se greju na čvrsto gorivo i modernizacija postojeće javne rasvete koja se pokazala kao veliki potrošač savremenom LED rasvetom.

Fotografija: Arhiva
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.