Poklon čestitka za prvu bebu rođenu u pravoslavnoj Novoj godini

Društvo

Prva beba rođena u Novoj godini po Julijanskom kalendaru je dečak Vasilije, težak tri kilograma. Porođaj je bio prirodnim putem u epiduralnoj anesteziji i beba je dobila najvišu ocenu. Na svet ga je donela tridesetogodišnja Tijana, inače babica u porodilištu UKC-a. Vasilije je drugo dete u porodici Aćimović, ali kako dr Aleksandra Dimitrijević, direktorka Klinike za ginekologiju i akušerstvo kaže, srećne su i Tijanine kolege što su i mama i beba dobro ali i što su postali bogatiji za još jednu prinovu u svom kolektivu.

I prvu bebu rođenu u pravoslavnoj Novoj godini grad Kragujevac je darovao poklon čestitkom u iznosu od 100.000 dinara. Nemanji Aćimoviću, ocu malog Vasilija poklon čestitku, u ime grada, uručila je članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković.

Grad Kragujevac dugi niz godina dodelјuje poklon čestitku prvorođenoj bebi u Novoj godini i po gregorijanskom i po julijanskom kalendaru. Vrednost čestitke je 100 hilјada dinara i to je način da finansijski pomognemo porodice na samom početku najvažnije uloge i zadatka u životu svakog pojedinca, u roditelјstvu, rekla je Sanja Tucaković, članica Gradskog veća.

Inače, od 1. do 14. januara 2022. godine u porodilištu Univerzitetskog kliničkog Kragujevac rođeno je 58 beba.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.