POKRENUTA PRINUDNA LIKVIDACIJA ZAVODA ZA ZAŠTITU RADNIKA ZASTAVA

Društvo Grad
  • Tako će poznata „Zastavina ambulanta“, koja decenijama leči desetine hiljada radnika, a trenutno leči oko 30.000 radnika, otići u istoriju, na žalost, verujemo, svih Kragujevčana. Tako će nestati i mesto, gde se po proceni ogromnog broja radnika, dobija najbolja zdravstvena usluga, navodi se u saopštenju Saveza samostalnih sindikata.

Grad Kragujevac je jedini vlasnik ove Zdravstvene ustanove, koja je ranije bila u vlasništvu grupe „Zastava vozila“. U SSS-u ocenjuju da postoji „očigledna namera da se zatvori ovaj zdravstveni centar. Ta ideja nije nova, ali je početkom novog milenijuma sprečena od tada uticajnih Zastavinih sindikata.

  • Kako saznajemo, razlog za likvidaciju je nepodnošenje završnog računa za 2015., 2016. i 2017. godinu. Dat je rok od 90 dana, da se ovaj nedostatak otkloni, odnosno preda završni račun, ali to nije učinjeno. Zar postoji očigledniji dokaz o nameri? Verujemo da bi javni tužilac trebao da utvrdi da li u ovom nepostupanju ima elemenata krivičnog dela. Ovim postupkom nisu samo ugrožena radna mesta oko 120 zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, već nešto mnogo važnije, a to je kvalitet lečenja desetina hiljada radnika i penzionera.

Savez samostalnih sindikata postavlja pitanje da li su razlozi da li su razlozi za namerno pokretanje likvidacionog postupka nad ovom zdravstvenom ustanovom, možda ideološki?

  • Verujemo da se ovim postupkom vređaju osećanja desetina hiljada Kragujevčana, zato pozivamo odgovorne da zaustave proces likvidacije, navode u Sindikatu.

Fotografija: InfoKG

Tagovi:

2 komentara

  1. Upropastili su Zastavu a sada hoce da zatvire i ambulantu, mesto gde se ljudi najdostojanstvenije lece.

    1. Tako je MARIJA!!Svi treba da stanemo u odbranu te institucije.Kome smetaju stručnjaci,specijalisti raznih oblasti,medicinsko osoblje ,a ima ih 140 za 30.000 pacijenata.
      Ko je kriv za urušavanje Zavoda i po čijem nalogu ,moraju istražiti ovlašćene institucije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.