POKRET METLA 2020 ĆE SE ZALAGATI ZA „PRSTENAST NAČIN ASFALTIRANJA“

Izbori 2022
  • Svedoci smo zadnjih godina da se na teritoriji uže periferije grada Kragujevca, posebno u predizbornoj godini, asfaltiraju populistički ulice kao što se nekada radilo u seoskom području – bez kišne kanalizacije, bez ivičnjaka, bez trotoara. U prvom trenutku to građane tih ulica čini srećnim jer posle nekoliko decenija dobijaju asfalt ali nakon kratkog vremena nastupiće veliki problemi –poplava nakon većih kiša, ugrožena bezbednost zbog nedostatka trotoara, pucanje kolovoza iz razloga ne postojanja ivičnjaka i niz drugih nedostataka koji će se vremenom pojaviti, kažu u Pokretu Metla 2020.


U ovom pokretu navode da „selektivan pristup odluci koje ulice treba asfaltirati doveo je do toga da imamo ulice gusto naseljene na par kilometara od centra grada koje imaju zemljanu ili lošu makadamsku podlogu a ulice na samoj priferiji grada gde žive ljubimci aktuelne vlasti asfaltirane“:

  • Pokret METLA 2020 će se zalagati za prstenasti način asfaltiranja, tj. da se od centra grada ide sa asfaltiranjem svih ulica redom ka širem centru grada bez izuzetaka uz obaveznu projektnu dokumentaciju koja će podrazumevati da svaka ulica ima kolovoznu konstrukciju, ivičnjake, zelenu površinu tamo gde profil ulice to dozvoljava, trotoar, i kišnu kanalizaciju tamo gde je neophodno.

U programu Pokreta METLA 2020 je i da svako kragujevačko selo u svakoj narednoj godini dobije minimalno po jedan kilometar asfaltnog puta prema odluci saveta Mesne zajednice.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.