Pokret slobodnih građana predao zahtev za zabranu udruženja Levijatan

Društvo Politika

Pokret slobodnih građana (PSG) predao je danas Republičkom javnom tužilaštvu inicijativu za zabranu udruženja „Levijatan”, navodeći da je taj pokret učestvovao u zatvaranju azila za pse „Vučjak” nedaleko od Kragujevca i hapšenju njegovog vlasnika.

Kako je predsednik PSG Pavle Grbović rekao ispred Tužilaštva novinarima, „svima je jasno” kakvo je udruženje Levijatan i dodao da se radi o „lažnim zaštitnicima životinja, lažnim patriotama”, kao i da je reč o „jednoj paramilitarnoj organizaciji koja je u direktnoj vezi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i sa srpskim službama bezbednosti”.

  • Poslednji u nizu slučajeva njihovog nasilja desio se u Kragujevcu, u sadejstvu sa pripadnicima MUP-a, gde su pripadnici MUP-a stajali ispred jednog azila za pse i sprečavali ljude da uđu na svoje radno mesto, dok je ekipa Levijatana unutra radila šta je radila. Onog trenutka kada paramilitarna organizacija preuzme nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, država prestaje da postoji jer gubi jedno od svojih osnovnih svojstava, a to je monopol sile, izjavio je Grbović, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, oni su se okupili da bi državnom tužiocu Zagorki Dolovac dali „još jednu šansu da počne da radi svoj posao”.

Vlasnik azila za pse „Vučjak” u selu Čumić nedaleko od Kragujevca, Dejan Gačić zatvoren je u noći između 17. i 18. juna.

Gačić je priveden zbog sumnje da je mučio pse, dok radnici tog azila tvrde suprotno – da su te pse lečili i da su oni imali veterinarsku negu.

Volonteri tog azila organizovali su protest ispred zgrade suda u Kragujevcu 20. juna.

Fotografija: Pokret slobodnih građana, fb
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.