Pokret Srbija centar – SRCE postaje stranka

Politika

Pokret Srbija centar krenuo je u registrovanje političke stranke, jer veruje da je pravo vreme za to.

  • SNS se prepakuje iz stranke u pokret jer beži od odgovornosti za učinjeno. Mi od pokreta pravimo stranku jer smo spremni da preuzmemo odgovornost, izjavio je večeras predsednik Srbija centra Zdravko Ponoš.

 Kako je objasnio, za registrovanje političke partije u ovim uslovima trebaće vremena i to će biti zahtevan proces, zbog onih koji će ih onemogućavati, ali SRCE iskazuje spremnost da se preuzme odgovornost za budućnost Srbije, i jasno se profiliše.

  • Time što nas režim napada, pokazuje da su u svojim istrazivanjima detektovali trendove koji ih zabrinjavaju, kazao je Ponoš.

 On je rekao je Srbija Centar otvoren za opozicionu saradnju i najvio nastavak zajedničkih tribina opozicije SRCE, DS, Zajedno, NDBgd.

 Govoreći o sporazumu sa Kosovom, Ponoš je naglasio da je režim pokušao da plasiranjem nekih perifernih tema skrene pažnju sa tog pitanja.

  • To je slučaj i sa reaktiviranjem priče o doktoratu Siniše Malog.  To je koska za glodanje kako bi se sklonila pažnja, ilustrovao je on.

Ponoš smatra da je prihvatanje sporazuma sa Prištinom pravno problematično, sa stanovišta domaćeg prava, jer je Vučić kao predsednik države izišao iz ustavnih okvira. Poseban problem je što je sporazum sa stanovišta medjunarodnig prava obavezujući, iako nije potpisan.

  • Zato je važno da se proces nacionalnog sunovrata pod hitno zaustavi, i zato su potrebni vanredni izbori. Njegovo tumačenje sporazuma je krajnje problematično, sve je problem, upozorio je on.

 Ponoš je ocenio da se, zbog zarobljenog političkog sistema, institucija i pravosuđa, ništa ne može promeniti, nikakvom žalbom sudu ili u parlamentu.

  • Ništa ovde ne može da se promeni dok vlast ne ode, po crnogorskom scenariju. Najpre SNS pa Vučić. Moramo da sklonimo vlast SNS da bi se nešto promenilo. Jer, u protivnom, opet će neko smenjivati tužioce, vraćati dokumente na sudu, rušiti spomenike, gasiti pozorišta, davati pogrešne vakcine, kazao je Ponoš.

 On je poručio da treba da se shvati da mora da se SNS skloni sa vlasti, a „posle će se videti gde će Vučić – da li na Svetu Jelenu, zatvor ili ludnicu“.

Fotografija: Milica Vučković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.