Pokret zajedno za Kragujevac demantuje Veroljuba Stevanovića

Izbori/Bojkot Politika

Pokret Zajedno za Kragujevac čvrsto stoji iza ideja zbog kojih je i osnovan – vratiti ugled Kragujevcu, napraviti prosperitetnu i efikasnu lokalnu samoupravu koja radi za dobrobit građana, stvoriti ambijent za poslovanje i život dostojan čoveka.

Ta misija zahteva kvalitetne ideje i ljude koji mogu da ih realizuju, a čvrsto smu uvereni da u Srpskoj naprednoj stranci takvog materijala nema, pa ni saradnja nije svrsishodna niti moguća.

Takođe, ošto demantujemo lidera Zajedno za Šumadiji Veroljuba Stevanovića, koji je na konferenciji za medije izrekao da su odbornici koji su prešli na stranu vlasti i naši članovi isto. Nisu i nikada ne mogu, jer mi nismo na strani ovakve vlasti, niti ćemo ikada biti. Pokret Zajedno za Kragujevac biće uvek na strani građana, zagovornik preko potrebnih promena, jer nam je dosta politike u kome su odbornici dekor koji se prilagođava potrebama lidera, a ideje vodilje menjaju kako vetar duva, stoji u saopštenju ZZK.

Tagovi:

3 komentara

  1. Pa i Verko je hteo na stranu vlasti, ali ga naprednjaci nisu hteli. Udvarao se Vučiću godinama i pričao kako je napravio dogovor sa njim, ali od toga nije bilo ništa. Vučić ga je verovatno samo zavlačio i zaluđivao, a možda je to bila samo Verkova fikcija. Možda ga nikada i nije primio na razgovor već je to nesrećni Verko pričao samo da bi nekako držao na okupu onu šaku jada u pravno nepostojećoj organizaciji Zajedno za Šumadiju. Ružno je što sada tako priča o odbornicima koje je on lično odabrao i stavio na listu. Oni samo pokušavaju da urade ono što je on želeo a nije mogao da realizuje – da budu deo lokalne vlasti. To je politički i pravno gledano sasvim legitimno jer su po zakonu odbornici vlasnici svojih mandata. Verko, koji je pravio listu i birao odborničke kandidate, trebao je to da ima na umu.

  2. Važi. Nije ti smetalo pre izbora obećanje da ćeš biti član gradskog veća u koaliciji sa SNS, nego si sad veliki opozicionar kad je taj dogovor propao.

    1. Ma nije ni bilo dogovora Biljo. To vas je Verko samo zaluđivao i pričao političke bajke. Da je bilo dogovora Verko bi bio gradonačelnik bez obzira na izborni rezultat. U SNS se sve dešava onako kako Vučić kaže. Da je rekao na primer da Slađan iz Iline Vode mora da bude gradonačelnik on bi to i bio. Baš kao što će u Beogradu da instalira Šapića na mesto prvog čoveka iako ovaj nema ni tri odbornika u Skupštini grada. Nije Verko ni video ni čuo Vučića pre izbora prošle godine, tako da su i sva njegova obećanja data odbornicima u vezi koalicije sa SNS lažna i nevažeća. Zbog toga verovatno i Džiga misli da mu ništa ne duguje. A to da Džiga sada glumi opozicionara, iako mu je prijala Verkova bajka o koaliciji sa naprednjacima, je apsolutno tačno. Pa šta mu drugo i preostaje?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.