POKS: Kragujevac je imao dva crna 21. oktobra, 1941. i 1944. godine

Politika

„Kragujevac je imao dva crna 21. oktobra, 1941 i 1944. godine. O oktobru 1941. godine sve se zna. Ne postoji niko ko opravdava bezumlјe nemačkih nacista i zločine od kojih je zanemeo ceo antifašistički svet. Oktobar 1944. godine nije dovolјno rasvetlјen, istina o njemu je većim delom skrivena i još uvek nema opšte osude komunističkih zločina nad najbolјima u Kragujevcu. Opšta je osuda fašističkih ali ne i komunističkih zločina“, navodi se u saopštenju POKS-a.

Ističu da su oba kragujevačka oktobra jedna kragujevačka rana. Ćutanje ili nejasan stav o nevinim žrtvama drugog kragujevačkog oktobra i odsustvo opšte, jasne osude je još jedno ubijanje nevinih žrtava i još jedna nepravda.

Pokret obnove Kralјevine Srbije će istrajati na rasvetlјavanju potpune istine o drugom kragujevačkom oktobru, kako bi u smrti izjednačili sve nevino stradale, u dva kragujevačka oktobra i očuvali kulturu sećanja na oba kragujevačka oktobra, izjavio je Mirko Čikiriz, zamenik predsednika POKS i predsednik Gradskog odbora POKS Kragujevac, kraj spomenika žrtava komunističkog terora, kod Gromovića ulaza u Kragujevcu.

Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.