Polaganjem venaca obeležen Dan pobede nad fašizmom

Društvo

Polaganjem venaca na Trgu heroja kod Krsta i kraj Spomenika crvenoarmejcima u Opornici obeležen je Dan pobede nad fašizmom. Počast palim borcima u ime Grada Kragujevca na Trgu heroja su odali predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović i zamenik gradonačelnika, Ivica Momčilović, dok je kraj Spomenika crvenoarmejcima to učinio zamenik predsednika Skupštine grada, Zoran Mladenović sa odbornicima.

Danas obeležavamo Dan pobede sa našim prijateljima, sa našim sugrađanima, sa svim antifašistima, sa potomcima slavnih ratnika i vojnika koji su svoje živote žrtvovali da bi oslobodili našu zemlju. Ovo je bitan dan zbog toga što je grad Kragujevac grad stradalnik, grad heroj, koji se uvek sa ponosom seća svih onih koji su položili svoje živote za nezavisnost i odbranu naše zemlje, to je naša je dužnost i obaveza. Oni su dali živote u borbi protiv fašizma da bismo mi danas živeli u slobodnom i demokratskom svetu, poručio je Petrašinović.

Polaganje venaca organizovali su GO SUBNOR-a, Pokret „Srce heroja“, Udruženje „Srpska braća“ i Klub akcijaša i volontera Kragujevac.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.