Policija na javnim kupalištima brine o bezbednosti građana (VIDEO)

Društvo Grad

Predstavnici Policijske uprave Kragujevac od danas, pa do kraja letnje sezone, deliće na svim javnim kupalištima promotivni materijal i skretati pažnju građanima na njihovu bezbednost.

Major policije Darko Marković ističe da je sagledavanjem prethodne sezone utvrđeno, da i pored niza preduzetih preventivnih aktivnosti zaštite građana, dolazilo do slučajeva utapanja i evidentiranja krivičnih dela na štetu građana. Shodno tome, policijski službenici PU u Kragujevcu sprovodiće aktivnosti koje će se sastojati od razgovora sa građanima, davanja bezbednosnih saveta radi podizanja nivoa svesti i zaštite na kupalištima.

Policija će građanima ukazivati na bezbedosne rizike koji mogu da nastupe na kupalištima u toku letnje sezone, davaće savete na koji način da se ponašaju na kupalištima sa naglaskom da se koriste javna kupališta, kupališta koja su obezbeđena spasilačkom službom. Saveti će se sastojati i u tome da ne ulaze nepripremljeni u vodu, da povećaju mere opreza kada se nalaze blizu vode, da ne konzumiraju alkohol i psihoaktivne supstance, kao i da roditelji obrate pažnju na decu kada se ona nalaze u bazenu.

Takođe, predstavnici policije davaće savete kako da građani zaštite lične stvari, a uticaće i na održavanje stabilnog javnog reda i mira, i na sprečavanje vršenja krivičnih dela i prekršaja.

Nemanja Milić, jedan od prisutnih spasilaca, kaže da ove godine nije zabeležen nijedan problem, te da nije bilo potrebe za njihovom intervencijom. Ističe da je kultura korišćenja kupališnih kapaciteta ove godine znatno bolja.

  • Mi i dalje apelujemo na sve posetioce da u najtoplijem delu dana posle kozumiranja alkohola provedu neko vreme u hladu, pre ulaska u vodu. Ranijih godina je bilo sitnih krađa, a sam objekat je pod video-nadzor, pa je policija lako rešavala i te slučajeve, navodi on.
Video: Lazar Novaković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.