Poljoprivrednici rezervoare traktora „napunili najskupljim dizelom u Evropi“ i spremno čekaju polazak za Beograd

Politika

Na protestu Saveza ekoloških organizacija Srbije ispred Vlade Srbije u nedelju, 27. novembra učestvovaće i poljoprivrednici iz više gradova i opština, koji će traktorima stići u Beograd, potvrdio je danas FoNetu poljoprivrednik Aleksandar Babić.

Babić, poljoprivrednik iz Desimirovca kod Kragujevca, rekao je FoNetu da su rezervoare svojih traktora „napunili najskupljim dizelom u Evropi“ i spremno čekaju polazak za Beograd.

Dolazimo u Beograd sa istim zahtevom, kao i oni iz Jadra, jer mi u Šumadiji imamo mnogo ozbiljnih problema, a oni u Jadru jedan više, rudnik litijuma i bora. Ljudi koji žive u Jadru imaju iste poljoprivredne probleme, kao i mi, rekao je Babić i dodao da će, ako bude rudnika u Jadru, biti i u Rekovcu i u Takovu.

Babić je ocenio da je aktuelna vlast „kriva za sve ekološke, ekonomske, privredne, poljoprivredne i druge probleme u Srbiji i da zbog toga mora  da ode u paketu“.

Zato zahtevamo ostavke predsednika države, ostavke svih članova Vlade i raspuštanje Skupštine, istakao je Babić.

Babić je podsetio da je vlast izneverila obećanje narodu da je na projekat Jadar stavljena tačka, isto kao što je pogazila svoju reč datu poljoprivrednicima o većim otkupnim cenama pšenice, suncokreta, mleka i drugih proizvoda.

Prema njegovim rečima, dovoljno je uporediti cene mleka, mesa, ulja i goriva danas i pre godinu dana da bi se videlo da je priča o zlatnom dobu obična laž.

Očigledno je da je zemlja u opasnosti i da svi zajedno moramo da je branimo od vlasti, poručio je Babić i pozvao građane Srbije da im se u nedelju priključe na protestu ispred Vlade Srbije u Beogradu. 

piše: FoNet
Tagovi:

1 thought on “Poljoprivrednici rezervoare traktora „napunili najskupljim dizelom u Evropi“ i spremno čekaju polazak za Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.