Poljoprivrednicima u Gornjoj Sabanti uručena svetlosna signalizacija za traktore

Društvo

Zajednička akcija Grada Kragujevca i Odeljenja saobraćajne policije PU Kragujevac, nastavljena je danas u Gornjoj Sabanti gde je poljoprivrednicima iz ovog i okolnih sela – Donje Sabante, Dulena, Velikeih Pčelica, Sugubine, podeljena svetlosna signalizacija za traktore i poljoprivredne mašine.

Damjan Srejić, član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada istakao je da je ovo četvrti dan akcije podele rotacionih svetala poljoprivrednicima iz šumadijskih sela i da je odziv veoma dobar.

U ovo doba godine kada su poljoprivredni radovi u toku, veliki broj traktora učestvuje u saobraćaju i ako nemaju adekvatnu signalizaciju ugrožavaju i sebe i sve druge učesnike u saobraćaju. Takođe apelujemo na njih da pored ovoga i sami nabavljaju signalizaciju za svoje traktore i poljoprivredne mašine – kazao je Srejić.

Načelnik Odeljenja saobraćajne policije PU Kragujevac, Bojan Radosavljević razgovarao je sa poljoprivrednicima o značaju poštovanja saobraćajnih propisa, upravljanja tehnički ispravnim vozilom, ispravnosti svetlosno-signalnih uređaja i važnosti da ih koriste naročito noću i uslovima smanjene vidljivosti kao i da poštuju sve ostale propise iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Akcija će biti završena sutra, podelom svetlosne signalizacije u Dragobraći.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.