Polkoprivrednici Donje Sabante traže nižu cenu goriva, podržava ih Složno za Kragujevac

Ekonomija Politika

Poljoprivrednici iz Donje Sabante i okolnih sela održali su sastanak sa koga su poslali jasnu poruku da cene goriva i veštačkog đubriva moraju da budu mnogo niže kako bi prolećna setva bila isplativa.

Pokret „Složno za Kragujevac“ apsolutno podržava sve napore poljopivrednika da privole vlasti da konačno povedu računa o njima i obezbedi im uslove kakve imaju građani drugih država u regionu.

  • Setva i drugi poljoprivredni radovi su već krenuli. Po ovakvim cenama poljoprivrednici samo produbljuju probleme u kojima se već godinama nalaze, ulaze u nova zaduženja i ugrožavaju egzistenciju sebi i svojim porodicama.Pozivamo vlast, da umesto zamrzavanja cena na mesec dana, što osim kao marketniški trik u kampanji, ne donosi ništa bitno, ozbiljno razmisli o položaju poljoprivrednika u Šumadiji i Srbiji, kažu u Složno za Kragujevac.

Kažu i da „raduje jedinstvo poljopivrednika“, jer su se na skupu u Donoj Sabanti, uz meštane, mašle i njihove komšije iz Gornje Sabante, Velikih Pčelica i Dulena.

„Složno za Kragujevac“ biće uvek na strani poljoprivrednika i nastojaće da i svoje resurse usmeri u pronalaženje načina da im se pomogne, navodi se u saopštenju te organizacije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.