Ponošev pokret postaje stranka, potpisi se prikupljaju i u Kragujevcu

Politika

Srbija Centar SRCE počeo je kampanju prikupljanja potpisa potrebnih za upis u registar političkih stranaka. Potpisivanje se vrši u prisustvu i uz overu notara na više lokacija u Srbiji, a informacije o lokacijama istaknuti su na mrežama pokreta SRCE

Lider SRCA Zdravko Ponoš svoj potpis je dao u prostorijama pokreta u ulici Stojana Protića 48 u Beogradu u prisustvu velikog broja članova i simpatizera. Ovom prilikom pozvao je građane da svojim potpisom podrže ovu inicijativu.

  • Rešeni smo da preuzmemo odgovornost kroz aktivnu političku borbu organizovani kao stranka za razliku od režima koji traži način da pobegne od odgovornosti skrivajući se iza pokreta, rekao je Ponoš.

Govoreći o motivima za formiranje stranke, Ponoš je rekao:

  • Ovih dana navršava se godinu dana od izbora. Srbija je danas lošije mesto za život nego što je bila pre samo godinu dana. Građani su siromašniji i nebezbedniji, zdravlje, obrazovanje i pravda su im nedostupniji. Tokom ove godine vlast je predala Kosovo i vratila se kopanju litijuma. Prevarili su građane. Šta još treba da se desi da bi se ljudi digli protiv ovakve vlasti.

Pojasnio je da se samim činom potpisivanja ne postaje član stranke, ali da će stranka biti otvorena za građane koji su spremni za aktivniji angažman u radu organizacije.

U Kragujevcu građani koji žele da podrže prerastanje pokreta Srbija centar u stranku, to mogu da učine u prostorijama tog pokreta u Ulici Lole Ribara 16.

Ponoševa stranka je prva posle dugo godina koja se formira prikupljanjem potpisa građna, a ne preuzimanjem neke od postojećih ili neaktivnih stranaka.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.