PONOVO ODLOŽEN POČETAK IZGRADNJE POSLEDNJE DEONICE PUTA KRAGUJEVAC – KORIDOR 10

Društvo

Iako zvanično odloženi  za 1. jul, radovi na izgradnji poslednje deonice moderne saobraćajnice, sa četiri kolovozne trase, od Kragujevca do koridora 10, u dužini od oko pet kilometara,  danas, ipak,  nisu počeli. Navodno, trebalo bi da startuju ovih dana. Bilo je, minulih nedelja, povremenih radova na poslednjoj deonici saobraćajnice Kragujevac –koridor 10, ali je njena izgranja trebala zvanično da počne – danas.

  • Izgradnja poslednje deonice puta Kragujevac – koridor 10. Očekujemo da nam nadležno ministarstvo ovih dana izda gradjevinsku dozvolu i da nas uvede u posao, rekao je danas listu DANAS i Glasu Šumadije direktor Preduzeća za puteve “Kragujevac” Ljubiša Živković, koji nas je, sredinom maja  obavestio da, prema informaciji iz Ministarstva gradjevinarstva, infrastrukture i saobraćaja, izgradnja deonice saobraćajnice Kragujevac – koridor 10, kroz  Batočinu, treba da počne 1. jula.

Ministrstvo građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja  (MGIS) početkom godine  oficijelno je najavilo da će izgradnja poslednje deonice saobraćajnice od Kragujevca do koridora 10 da počne krajem marta. Uprkos zvaničnoj najavi, radovi na izgradnji saibraćajnice kroz Batočinu krajem marta nisu startovali, kao što nisu ni juče, a da li će “ovih dana”, kako očekuju u Preduzeću za puteve “Kragujevac”, koje sa MGIS ima ugovor o gradnji te deonice, videće se.

Rok za završetak izgradnje te deonice, prema  rečima Ljubiše Živkovića, je godinu dana, odnosno  sredina 2020. Maratonska izgradnja saobraćajnice od oko 25. kilometara, startovala je, podsetimo, 2007. godine, i, prema potonjem ugovoru sa Fijatom (2008. godine), trebalo je da bude završen da početka proizvodnje prvog novog Fijatovog modela u Kragujevcu, koja je startovala u julu 2012. godine.

Na Uskrs 2010., svečano  je za saobraćaj otvorena deonica od 10 kilometara, čime je završena izgradnja tog puta na području grada Kragujevca. Do 2013. izgradjeno je još 9,9 kilometara tog puta do ulaska u Batočinu, ali je ta deonica, iz javnosti nedovoljno poznatih razloga, i uz veliki pritisak te javnosti, pa i lista DANAS, konačno puštena u saobraćaj tek u oktobru 2017., kada joj je izdata privremena  upotrebna dozvola.

Potpredsednica Vlade i resorna ministarka  Zorana Mihajlović, od 2016. naovamo, u više navrata je najavljivala izgradnju poslednje deonice saobraćajnice od Kragijevca prema koridoru 10, a time i konačni završetak  tog puta. Prema jednoj od  tih najava,  saobraćajnica koja  povezuje Kragujevac sa koridorom 10 trebalo je da bude završena krajem 2018. kada je taj rok pomeren za godinu dana. Sada se pomera za dodatnih pola godine…

Piše: Zoran Radovanović
Tagovi:

1 komentar

  1. Šta vam kaže gradonačelnik? Izgleda da se ne potresa previše. On ide izgleda na Topolu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.