POSAO OBNOVE LONDONSKOG METROA DOBIO SIMENS

Društvo Ekonomija
  • Lokalni mediji (nedavno i prestonički – prim. Z.R) preneli su da je najavljena saradnja (MIND Group) sa Londonskim Metroom, što bismo u ovom trenutku želeli da demantujemo, s obzirom na činjenicu da je projekat obnove Londonskog Metroa, posao koji je dobio SIMENS, navodi se u pisanom odgovor u osnivača i vlasnika kragujevačke kompanije MIND Group Bratislava Milanovića, na pitanje koje su mu dostavili  list DANAS i portal Glas Šumadije.

Reč je, inače,  o prvom oglašavanju Milanovića u nekom od domaćih medija od prošlogodišnjeg početka izgradnje industrijsko-tehnološkog kompleksa MIND Park  u Industrijskoj zoni “Sobovica – Lužnice”, kraj Kragujevca,  u kojoj, pored kompanija MIND Group, već 15 meseci posluje i nemački SIMENS koji je prethodno kupio fabriku za proizvodnju delova za šinska vozila “Milanović”.

Na pitanje  DANAS-a i Glasa Šumadije da detaljnije pojasni informaciju o trenutniim pregovorima o poslovnoj saradnji MIND Group  sa dve kompanije iz oblasti avioindustrije, o čemu je prošlog meseca govorio na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu,  Milanović je rekao da MIND Group  nije u mogućnosti da odgovori na ovo pitanje “zbog postojanja sporazuma o poverljivosti podataka”.

Druga fabrika MIND Group u MIND parku, prema Milanovićevim, rečima sa radom je  u punom kapacitetu počela 1. aprila. Podsetimo da je prva fabrika MIND Group za proizvodnju delova za šinska vozila sa radom startovala početkom decembra prošle godine.

  • Uokviru MIND Group  posluje šest kompanija , u ovom gtrenutku  imamo oko 350 zaposlenih. Dosta toga je u planu u okviru Mind  parka, ali ne bismo želeli da otkrivamo dok ne krenemo u realizaciju projekata, kaže Milanović, koji je iznova potvrdio da će se u MIND parku, pored fabričkih pogona, razvojnih centara, te poslovnog prostora, (iz)graditi i zdravstveni, ugostiteljski, dečiji i drugi objekti.

Na pitanje dokle se stiglo u realizaciji projekta vezanog za najavljenu izgradnju avionske piste, sa hangarima, u MIND parku, Milanović kaže da su „u toku izrada tehničke dokumentacije i pregovori sa potencijalnim izvodjačima radova“.

Gradsko veće u Kragujevcu nedavno je usvojillo Plan detaljne regulacije pruge “Sobovica-Lužnice – krak Batočina”, kojom ta industrijska zona treba da bude povezana sa sistemom domaćih železnica.

  • Izgradnja pruge u nadležnosti je resornog Ministarstva Vlade Srbije, a u našem je interesu da izgradnja počne što pre. Završetak se očekuje krajem 2021.godine, navodi Milanović.  Dodaje da će gradjevinski radovi na izgradnji upravne zgrade MIND parka biti završeni do kraja 2019. Završni radovi na tom objektu biće okončani početkom naredne godine.
NOVA FABRIKA ZA SIMENS DO KRAJA LETA

U MIND parku uveliko je u toku i izgradnja fabrike u kojoj će SIMENS tokom godine, kako je najavljeno,  da započne i proizvodnju tramvaja za inostrana tržišta.

  • Ta fabrika će biti izgradjena u predvidjenom roku, krajem leta 2019. Za ostale detalje treba pitati kompaniju SIMENS Mobility Cerovac, pošto ne bismo želeli da dajemo izjave u njihove ime, navodi Milanović.
Piše: Zoran Radovanović

 

 

 

Tagovi:

1 komentar

  1. To što je usvojen plan detaljne regulacije na znači apsolutno ništa! U ovoj zemlji se uradi izvođački projekat, potpiše ugovor za izgradnju, pa opet od projekta ne bude ništa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.