POSETIOCI PRVOG ŠUMADIJSKOG FESTIVALA RAKIJE MOĆI ĆE DA DEGUSTIRAJU RAKIJE DESTILERIJA ČOLIĆ I ALEKSIĆ PRVI

Društvo

Destilerija Čolić nalazi se u selu Kutlovo na putu koji spaja Kragujevac i Gornji Milanovac. Čolići su poreklom iz sela Vlakča, zaseoka Zmajevac i znak firme asocira na vezu sa prošlošću i očuvanje tradicije proizvodnje kvalitetne rakije.

Na dugoj tradiciji proizvodnje rakije u Gružanskom kraju zasnovan je moderan pogon za proizvodnju jakih alkoholnih pića ”Aleksic Prvi” doo. Jedna od rakija na glasu iz ove destilerije je Gružanska nit.

Prvi šumadijski festival rakije biće održan u hotelu Kragujevac, u četvrtak, 5. decembra, od 10 do 20 časova. Očekuje se učešće oko 40 izlagača iz cele Srbije.

Posetioci će imati priliku da degustiraju najbolje srpske rakije, šljivovicu, dunjevaču, viljamovku, kajsijevaču, rakiju od maline, jabuke, dudinja itd. Cena ulaznice je 250 dinara. Posetioci plaćajući ulaznicu dobijaju čašicu za degustaciju.

Manifestaciju će u 12 časova svečano otvoriti načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić dok će u 13 časova biti dodeljene nagrade sa Drugog zvaničnog ocenjivanja kvaliteta voćnih rakija održanog u Kragujevcu 4. novembra ove godine.

Prvi šumadijski festival rakije organizuje Regionalna asocijacija proizvođača rakije „Šumadijska rakija“ u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom, Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj, Skupštinom grada Kragujevca, Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj i Gradskom turističkom organizacijom Kragujevac.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.