Poslovodstvo promenilo termin pregovora sa štrajkačima Fijat plastika

Društvo Ekonomija

Iako su pregovori sa poslovodstvom Kompanije Fijat i Štrajkačkog odbora radnika Fijat plastika bili dogovoreni za 23. septembar u Kragujevcu, prema rečima Zorana Miljkovića, predsednika Štrajkačkog odbora Fijat plastika došlo je do promene termina.

Miriteljka iz iz državne Agencije za mirno rešavanje radnih sporova kontaktirala je štrajkače i sindikalce Fijat plastika i obavestila ih da poslovodstvo Fijata ne može da pregovara zbog odsutva Marćela Batalje, direktora finasija „Fijata”.

Umesto ranije dogovorenog termina, ona im je ponudila novi, razgovora sa njom u utorak, 21. septembra u 11 sati u Kragujevcu, dok će po njenim rečima, kako Miljković prenosi za „Danas” razgovor sa menadžmentom Fijata biti obavljen poslednje nedelje u ovom mesecu ali još uvek nije poznat konačan datum.

Podsećamo da su posle sedam meseci štrajka u Fijat plastiku pregovori sa poslovodstvom Fijata počeli 6. septembra i po zakonskom roku mogu da traju mesec dana. Članovi Štrajkačkog odbora Fijat plastika o ovoj poromeni termina obavestili su i ministarku Dariju Kisić Tepavčević, koja od letos posreduje u ovim pregovorima i pozvali je, ako joj državne obaveze dozvoljavaju da sledećeg utorka bude u Kragujevcu na razgovorima sa miriteljkom.

Piše: Zoran Mišić, Danas
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.