Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlene u JKP Šumadija

Ekonomija Grad

U zgradi Gradske uprave danas je sa predstavnicima reperezentativnih sindikata potisan Kolektivni ugovor za zaposlene u JKP Šumadija. Čestitajući u ime gradonačelnika Nikole Dašića, zaposlenima i poslovodstvu na Kolektivnom ugovoru, Aleksandar Lazović šef Kabineta gradonačelnika je istakao da je želja lokalne samouprave da zaposleni u komunalnom sektoru, kao i svi zaposleni u sistemu lokalne samouprave budu što je moguće zadovoljniji, a samim tim i plaćeniji nego što jesu.

  • Ako uspemo da očuvamo socijalni mir time ćemo uspeti da sačuvamo i kontinuitet u radu komunalnih preduzeća tokom zime, koja prema svim indikatorima predstavlja jedan ozbiljan potencijalan rizik u čitavom svetu, a ne samo kod nas. Danas potpisan Kolektivni ugovor predstavlja jednu stabilnost i garanciju da će plata biti redovna, a radna mesta sačuvana. Kada prođe zima moći ćemo da razgovaramo o potencijalnim poboljšanjima uslova rada i zarada koje smo danas zagarantovali, poručio je Lazović.

Direktor JKP Šumadije Marko Vujnović istakao je da je zadovoljan pregovorima koje je imao sa predstavnicima sindikata i smatra da je saradnja u pripremi predloga Koletivnog ugovora bila izuzetna.

  • Uvažavajući sve stavke i sugestije predstavnika sindikata, ja sam s druge strane, predstavio konkretno stanje našeg preduzeća. Na kraju smo postigli dogovor i potpisali Kolektivni ugovor, koji će sigurno u ovim nestabilnim vremenima doprineti da funkcionišemo stabilno. Naš osnovni cilj je da nastavimo kao i do sada, da plata zaposlenih u komunalnom preduzeću Šumadija nijedan dan ne kasni, rekao je Vujnović.

Predstavnici dva reprezentativna sindikta, Slaviša Samčović predsednik Zajednice sindikata Srbije i Miodrag Grujičić predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, ističu da su pregovori bili i dugi i teški, ali da su se poslodavac, grad Kragujevac kao osnivač i sindikati saslušali sa maksimalnim uvažavanjem i usaglasili stavove.

Zaposleni u JKP Šumadija, sa kojima je Glas Šumadije razgovarao, nisu zadovoljni potpisanim kolektivnim ugovorom. Kažu da će plate naredne tri godine biti „zamrznute“, da već ne prate inflaciju a pričaju i o velikim pritiscima koje su aktivisti Srpske napredne stranke, zaposleni u tom preduzeću, vršili na sindkalce.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.