POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI GTO I EKONOMSKOG FAKULTETA

Društvo Grad

U Dekanatu Ekonomskog fakulteta potpisan je Protokol o saradnji između Ekonomskog Fakulteta u Kragujevcu i Gradske turističke organizacije „Kragujevac“. Protokol su potpisali Dekan Prof. Dr Petar Veselinović i direktorka Snežana Milisavljević.

Cilj potpisivanja Protokola je unapređenje saradnje između ove visokoškolske ustanove i turističke organizacije, kao privrednog subjekta.

Fakultet i GTO Kragujevac planiraju unapređenje saradnje u oblasti razvoja turizma, obrazovanja, kulture, sporta i razmene iskustava i znanja, što predstavlja osnovu dugoročne saradnje, koja kasnije može biti proširena i na druge oblasti i dodatno unapređena. Do sada su studenti Ekonomskog fakulteta obavljali stručnu praksu u turističkoj organizaciji dok su predstavnici turističke oragnizacije držali predavanja studentima završnih godina i master studija.

Saradnja će se i dalje odvijati kroz razmenu iskustava, zatim realizaciju zajedničkih projekata čiji bi cilj bio razvoj i afirmacija turizma i turističke ponude kroz koju bi i studenti Fakulteta imali mogućnost sticanja praktičnih znanja i iskustava, organizovanje manifestacija, priredbi i takmičenja iz oblasti obrazovanja, turizma, kulture i sporta kao i kreiranje zajedničkih aktivnosti u cilju promocije Fakulteta i GTO Kragujevac.

Potpisanim protokolom utvrđeno je periodično održavanje sastanaka njihovih predstavnika, u cilju analize i dalje konkretizacije međusobne saradnje, kao i zaključivanje posebnih Ugovora povodom budućih projekata, kojima će se precizno definisati prava i obaveze ugovornih strana u realizaciji istih.

Piše: GTO

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.