Povodom godišnjice „Šumadijske akademije“ u Kniću

Politika
Povodom godišnjice osnivanja Naučno obrazovnog centra Šumadijska akademija u Kniću oglasio se prvi čovek Stranke slobode i pravde Nikola Čamparević, čiji tekst prenosimo:

Knić je zvanično sedište Naučno-obrazovnog centra Šumadijska akademija. Odluku o formiranju donela je Vlada Srbije, na sednici održanoj 20. decembra 2019. godine, na inicijativu i ideju Opštine Knić.

Tadašnji ministar prosvete Mladen Šarčević, potvrdio je otvaranje Šumadijske akademije, rekavši da je to jedan od osam centara u Srbiji, čije osnivanje pomaže Ministarstvo prosvete. Ako znamo da su već otvorena takva dva Centra za celoživotno učenje, u Petnici i u Tršiću, kako je to onda ideja Opštine Knić?

Jelena Obradović, zamenica predsednika Opštine Knić i vršilac dužnosti direktora Šumadijske akademije, predstavila je ovo kao projekat kako da uposle Srednju školu u Kniću.

Tom prilikom, istakla je, da će Centar za celoživotno učenje biti jedinstven na teritoriji Srbije. Sledeći koraci za Šumadijsku akademiju u Kniću su projektovanje i nadogradnja postojećih kapaciteta Srednje škole „Dobrica Erić“.

Srednja škola u Kniću površine je 4.500 m2, pa je ideja da se kompletan prostor adaptira za smeštajne kapacitete za potrebe Naučno istraživačkog centra, kao i da se nadogradi njen ogranak, sa savremenom mašinskom radionicom u kojoj će se sprovoditi savremeno dualno obrazovanje, ne samo za učenike sa teritorije Knić, već i za čitav region. Opština Knić je za rekonstrukciju lokalne Srednje škole „Dobrica Erić“, koja će biti sedište Šumadijske akademije, od Kancelarije za javna ulaganja dobila 70 miliona dinara. Za našu decu.

Škole će preurediti, dograditi, opremiće se savremene laboratorije, u zatvorenoj školskoj zgradi u Leskovcu biće otvoren pogon za proizvodnju HTZ opreme, škola u Čestinu, sa amfiteatrom u prirodi i muzejskom postavkom u objektu koji datira iz 19. veka, biće deo ponude za đački turizam. Izgradiće se prva sportska hala na teritoriji opštine Knić, kao i dva teniska terena u okviru urbanističkog projekta sportske hale.

U Kniću će godišnje boraviti, učiti i obrazovati se 120.000 đaka.

Ovaj projekat će značajno doprineti i turističkoj ponudi, s obzirom na to da je u planu izgradnja smeštajnih kapaciteta od 500 mesta, a i neposredna blizina aerodroma Lađevci. Planovi oko samog Gružanskog jezera, koje se nalazi na pet kilometara od Centra, učiniće da se upotpune sadržaji i programi kako bi se privukao veći broj turista.

Nakon godinu dana ovaj Centar zaista je jedinstven u Srbiji, poput bajke Carevo novo odelo. Ne postoji.

Meštanima Opštine Knić, vršilac dužnosti direktora Šumadijske Akademije, Jelena Obradović, duguje odgovore na sledeća pitanja:

Koji prostor će od otvaranja Šumadijske akademije koristiti učenici srednje i osnovne škole (trenutno su u prostoru koji je namenjen za rekonstrukciju)?

Kolika je kvadratura nadograđenog krila i gde je nadograđeno?

Koliko:

1) je zaposleno:

a) spremačica?

b) domara?

c) ložača?

d) vozača službenih automobila Šumadijske akademije?

e) kuvarica?

f) servirki?

g) konobara?

h) portira?

i) recepcionara?

j) trenera?

k) fizioterapeuta?

l) lekara?

m) nastavnog kadra?

n) bibliotekara?

o) turističkih vodiča?

p) kustosa

q) radnika u računovodstvu?

2) smeštajnih kapaciteta ima u objektu Šumadijske akademije?

3) je kapacitet restorana za ishranu učenika i nastavnika?

4) je laboratorija, učionica za istraživački rad učenika?

5) je nabavljeno opreme i koje?

6) ima uređenih sala, amfiteatara za realizaciju obrazovnih i naučnih skupova, seminara, okruglih stolova, tribina?

7) fakulteta i drugih naučnih ustanova je uspostavilo saradnju sa Šumadijskom akademijom?

Koliko je organizovano:

1) kampova?

2) radionica sa učenicima i koja je metodologija rada, da li su obrazovne aktivnosti oslonjene na oficijelne školske programe i uobičajene nastavne metode?

3) radionica, obrazovnih i naučnih skupova, seminara, okruglih stolova, tribina sa nastavnicima?

4) kolonija iz oblasti društvenih i prirodnih nauka?

5) sportskih, omladinskih i drugih kampova?

6) republičkih i regionalnih takmičenja?

7) teniskih, košarkaških, rukometnih i drugih turnira?

8) rekreativne nastave za decu uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole?

Koliko je:

1) dočekano, ugošćeno ekskurzija za učenike osnovnih i srednjih škola?

2) dočekano, ugošćeno učenika, nastavnika iz Regiona ?

3) turista iz Srbije i Regiona, posetilo Knić i okolinu?

4) otvoreno muzeja u zatvorenim školama?

5) proizvedeno HTZ opreme u Leskovcu?

6) su iskorišćeni resursi Gornje i Donje Gruže (šume, livade, reke, jezero, kulturno istorijski spomenici….?

7) podignut kvalitet obrazovnih, naučnih, istraživačkih, sportskih, omladinskih i turističkih projekata i programa i koliko je dostupan korisnicima i učesnicima?

Da li je Upravni odbor učinio sledeće:

1) doneo statut;

2) utvrdio poslovnu i razvojnu politiku za period od četiri godine;

3) doneo godišnji plan i program rada, sa finansijskim planom;

4) usvojio izveštaj o radu i finansijski izveštaj;

5) odlučio o korišćenju sredstava, u skladu sa zakonom;

6) doneo odluku o cenama za pružanje usluga korisnicima;

7) doneo opšte akte u skladu sa zakonom i statutom;

8) vršio druge poslove utvrđene zakonom, ovom odlukom i statutom Centra;

9 )podneo Vladi godišnji izveštaj, uključujući i finansijski izveštaj?

I za kraj, muzejske postavke, amfiteatri, škole od istorijskog značaja, a i one druge, zarasle u korov. Ne čuje se žagor dece, nema vidljivih tragova da je ovim krajem prodefilovalo 120 000 učenika. Umesto da meštani Gornje i Donje Gruže budu zaposleni kao domari, kuvarice, konobari, recepcionari, treneri raznih sportova, lekari, fizioterapeuti, treneri akreditovanih obuka, voditelji radionica, nastavnici, turistički vodiči, kustosi…… stanovnici ove i dalje siromašne opštine, su na ivici opstanka i bez posla.

Vremena su krizna, ali mnogo toga može da bude urađeno, a što ne zahteva ni previše vremena, ni previše novca. Za početak potrebno je znanje.

Mladi, školovani ljudi puni energije i kreativnosti, najbolji i najveštiji, nemaju priliku da se zaposle, jer su mesta, koja im prirodno pripadaju dodeljena onima, čija je najvažnija referenca poslušnost i slepo poštovanje partijske discipline.

Uređene i srećne države neguju i čuvaju svoje vredne i izuzetne ljude, kao svojevrsni putokaz napretku svoje zajednice.

Da li nam je godišnjica srećna i da li smo gružanski domaćini, procenite sami.

Tagovi:

41 komentara

 1. OVI ŠTO SU OVE LAŽI ISPISALI O KNIĆU I ŠUMADIJSKOJ AKADEMIJO, NE MISLE DOBRO NI SEBI, A KAMO LI STANOVNIŠTVU NAŠEG ZAVIČAJA I ŠUMADIJE I SRBIJE!!!

  KUKAVNI ŠUMADIJSKI GLASU, ZNAŠ LI ŠTA ČINIŠ?!?

  Nikola Čamparević NI MALECKU RIBARNIU, NITI RADNjU SA KUĆNOM HEMIJOM NIJE SPOSOBAN DA VODI, A NI SEBE!

  OGROMNO NEZNANjE LAŽ, DO LAŽI!!!
  NAJJADNIJE JE ŠTO PROVEJAVA KROZ TEKST PAKOST, MRŽNjA I LjUBOMORA!!!
  JADNIK SE NADA I RADUJE DA SE NE IZGRADI ŠUMADIJSKA AKADEMIJA!!!
  ČEMU LAŽE, ČEMU LI SE NADA I TO PREKO GLASA ŠUMADIJE?!?

  IZGRADIĆE SE ŠUMADIJSKA AKADEMIJA, SVAKOM DETETU I DOMAĆINU I CELOJ ŠUMADIJI I SRBIJI NA PONOS!!!

  A PSE TREBA PONEKAD PUSTITI DA LAJU!!!

  NA MNOGAJA LjETA!!!

 2. Poštovani“Glasu Šumadije“,po pitanju ovakvih tema ,a u cilju dobijanja pravih i istinitih informacija neophodno bi bilo da se informišete na pravom mestu,a to je rukovodstvo opštine i svi oni upućeni u sam tok realizacije ovog velikog projekta !
  Objavom ovakvih izjava, oni koji Vas prate shvatiće Vaš rad neprofesionalnim !!Da li Vam je to cilj??
  A što se pomenute Akademije tiče to nije gradnja salaša za kukuruz !!
  To je ogroman projekat koji zahteva vreme i proces ,korak po korak uz konsultaciju i umešnost institucija koje imaju ingerencije na tom polju!!
  Ne brinite i budite uvereni ,Akademija će biti ponos regiona ,a svi nezapoleni Knićani i Gružani koji ispunjavaju uslove za odgovarajuća radna mesta biće angažovani!!!
  Živi bili ,samo posmatrajte i odgovori će sami dolaziti,neće biti potrebno da Vas o tome obaveštava gospodin koji je sebi dao za pravo da na ovaj način komentariše,a da pri tom nema odgovarajuće kompetencije !!@

 3. Prvi covek i jedini covek stranke hahahahahaha. Da li je realno da se pisu ovakve nebuloze. Sumadijske akademije ce biti, a jedva cekam i da vidim reakciju prvog i jedinog coveka pomenute stranke kad akademija ozivi Knic i okolinu, kad postane ponos ovog kraja!!

 4. Jaooo Srbijooo!!! Pa Nikola Camparevic i njemu slicni dok su bili na vlasti nisu mogli da odrzavaju travu na terenu u Knicu, kao deca hteli smo da se polomimo od rupa po terenu!!!! A sada oni drze predavanja!!!!

 5. HVALI SE SVOIM USPESIMA NIKOLA CAMPAREVICU. SUMADIJSKA AKADEMIJA JE NESTO NAJBOLJE STO SE DOGADJA OPSTINI KNIC I JEDAN OD NAJVREDNIJIH PROJEKATA. KOJI SU TVOJI USPESI REPROGRAM OTPLATE DUGA ZA LOKAL NA OPSTINSKOJ ZEMLJI, NEPLACEN POREZ OPSTINI I DRZAVI, DAVANJE NAJBOLJIH OPSTINSKIH LOKACIJA ZA LOKALE POLITICKIM PAJTOSIMA I VELIKIM KNICANIMA… E TO VISE NEMOZE A TO TE OCITO BOLI I NIKADA VISE NECE MOCI ZABORAVIIII…

  1. БРАВО ДЕЈАНЕ,
   СВЕ СИ РЕКАО КАКО ТРЕБА И ЈА БИ САМО МОГАО ДА ПРЕПИШЕМ ТВОЈ ТЕКСТ.СРАМОТА ЗА НОВИНАРА КОЈИ НИЈЕ ПРОВЕРИО И КОНСУЛТОВАО ДРУГУ СТРАНУ, ЈЕР ЧАМПАР ЈЕ БРУКА И СРАМОТА КНИЋА И ЧОВЕК КОЈИ НИЈЕ МОГАО ДОБИТИ НИ ЈЕДАН ПОСТО ГЛАСОВА ГРАЂАНА ОПШТИНЕ КНИЋ.РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ КНИЋ,НЕПРИЧА ПРИЧЕ И НЕШИРИ ЛАЖИ КАО ОНИ,ВЕЋ ДЕЛОМ И СЛИКОМ ГОВОРИ.

   1. И ЈОШ НЕШТО
    О ТОЈ НАРОДНОЈ СТРАНЦИ И ЊИХОВОМ РАДУ И ДЕЛОВАЊУ.
    СВИ ОНИ СКУПА КОЛИКО ИХ ИМА У ОПШТИНИ КНИЋ,У ЗАДЊИХ 4-5 ГОДИНА , НИСУ ИСТЕРАЛИ НИ КАМИОН КАМЕНА НА БИЛО КОЈИ ПУТ НАШЕ ОПШТИНЕ А КАМОЛИ НЕШТО ВИШЕ..ТОЛИКО О ЊИМА И ДА СЕ ТО САМО ЗНА.

 6. GLASU ŠUMADIJE TO STO OBAJVLJUJETE NEISTINE I DAJETE SVAKOJ BUDALI PRILIKU DA LUPETA ŠTA MU PADNE NA PAMET, BEZ PROVERENIH INFORMACIJA, PRITOM FAVORIZUJĆI ISKLJUČIVO OPOZICIONE STRANKE GOVORI O VAŠOJ NE OBJEKTIVNOSTI I MEDIJOM MULJU I BLATU U KOME SE NALAZIMO. BRUKATE IME KOJE NOSITE!!!

 7. Opet pišete laži i širite neproverene informacije. Pa taj isti Nikola Čamparević ništa nije uradio dok je bio na vlasti, jedino što zna da prica laži, da napada i da osporava rad i trud ove vlasti, koja je uradila mnogo za opštinu Knić i tek će da uradi. Treba da Vas bude sramota.

 8. Čamparevič samo širi neistine, dok je on bio nešto u opštini Knić najdalji službeni put mu je bio do Kragujevca !
  Realizacija Šumadijske akademije biće realizovana, sredstva su namenjena za tu svrhu.
  Šumadijska akademija biće ponos cele Šumadije !!!

 9. „Za početak je potrebno znanje.“ Tako je. Ali ga gospodin koji ovo piše nema i nije ga nikad imao. Pa se pitamo koji su to njegove kvalifikacije i kompetencije koje su ga preporučivale da bude tolike godine POMOĆNIK PREDSEDNIKA, a sada pokazuje toliko neznanje. Zašto svoje mesto tada nije ustupio stručnim, kreativnim i energični ljudima? Jer da je nekad šupu napravio znao bi koje su faze u izgradnji i šta je sve potrebno za jedan veliki projekat kao što je Šumadijska akademija. Evo sada ga pozivamo javno da kaze na kom je to projektu radio, i koji je projekat realizovao dok je bio pomoćnik pa onda neka kritikuje druge.

 10. Strasno sta Glas Sumadije sebi dozvoljava i to po ko zna koji put! Favorizujete samo opozicione stranke, ali ajd i to nego, nikada ali nikada nista ne proverite pre nego sto napisete! Zakoracite samo u Knic, pa pitajte za ime Nikola Camparevic i svi ali svi do jednog ce vam reci damo jedno LAZOV! Covek koji dok je bio na vlasti apsolutno nista uradio nije za opstinu a sada zna svaki radi i trud da blati! Sumadijska akademija je veliki projekat koji se gradi korak po korak, nije to supa pa da bude gotova za mesec dana!! Sumadijska akademija ce biti nesto najlepse sto ce se dogoditi u opstini Knic i sto ce biti za ponos svakog coveka naseg kraja!

 11. Nepismeni Nikola Čamparević govori o naučno obrazovnim centrima….hahaha???? Da ja ikada u životu bio u Petnici ili Tršiću znao bar čemu služe i da to nisu centri za celoživoto učenje….hahaha.
  Zemljo Srbijo,.ko sve daje sebi za pravo da govori o obrazovanju….užas!?!

 12. Kao i mnoge stvari koje su iznete na ovom portalu od strane navodne stranke SSP u Kniću a pokazale se kasnije kao neistinite i besmislene isto će biti i sa ovom izjavom tamo nekog nebitnog lika. Ko vise veruje u ovakve izjave, neka preispita malo svoj mozak…

 13. Šumadijska akademija će biti samo jedna od projekta koja će krasiti opštinu Knic!
  Vi iz Glasasumadije bi mogli prvo proveriti informacije pre nego sto ih izlozite narodu, ali naravno verovatno je neznanje i nestručnost prisutna kao i kod dotičnog koji nikada nije realizovao ni jedan projekat dok se šepurio u zgradi opštine izigravajući vlast!

 14. Koliko neprofesionalnosti, nerada, nemara u samo jednoj vesti-mada ja bih pre ovo nazvala nedovoljna informisanost. Objavljutete po principu“daj sta das“ bez da proverite tacnost informaciju,a o stepenu ozbiljnosti sagovornika ne zelim da polemisem,zatecena sam.
  Jednog dana ce svi pisati o Sumadiskoj akademiji koja ce biti ponos Sumadije i cele Srbije,jer za dobre i prave stvati potrebno je vreme.
  Pozdrav

 15. Nikola Camparevic dvorska luda ovo izjavio, a vi odmah objavili bez da ste proverili informacije! Jedina tacna informacija je ta da je on prvi covek te stranke u Knicu i još da dodam jedini član! Veliki projekat SUMADIJSKA AKADEMIJA će biti realizovan. Ne može sve preko noći! Kako ste napisali da je Vlada donela odluku, a znate da sve sto počne to i realizuje tako će i ovo uz veliku pomoć i podršku naše poslanice Jelene Obradovic.
  Lako je sedeti i pisati gluposti Camparevicu imao si priliku dok si sedeo u fotelji da nešto i uradiš!
  POZDRAV I SVAKO DOBRO SVIMA

 16. Sumadijska akademija je veliki projekt, i svi dobro znamo da ovakvi projekti ne mogu da se odrade za mesec, dva tri, pet….. Razmatra se svaki detalj, i ide se korak po korak! RASPITAJTE SE MALO, NEMOJTE BITI TOLIKO NESTRUČNI!!!!
  Pitajte dotičnog, sta je on uradio za opštinu Knić, koji projekat je realizovao pa mu izlazi svo ovo (ne) znanje?! Od njega samo zavist i ljubomora!
  Dzaba njemu sad da cita i da uci! Koliko god čitao o projektima na Wikipedia i dalje će kod njega preovladjivati neznanje! Kad nesto procitas moras i da razumes!!!

 17. Meni i dalje zaista nije jasno kako mozete da objavite neke vesti, a da prethodno ne proverite tacnos istih. Zaista sam veoma razocarana sto se samo bavite tracevima, a ne istinom! Sam projekat i njegova realizacija su u toku rada, a sve sto se kvalitetno radi ne moze se uraditi preko noci! Molim Vas u buduce sve sto zelite da napisete o Gruzi i gruzanskom kraju, nadjite prave ljude i iskrene za informacije,pre svega tacne, a Bogu hvala ima ih!!!

 18. Opet, po ko zna koji put vi iz Glasa Sumadije pisete a da ne proverite apsolutno nista. Ukoliko zelite prave informacije, ako vas interesuje pravo stanje jedini pravi odgovor na pitanje sta , kako i kad, dobicete od rukovodstva opstine jer su svi oni upuceni u sam tok ralizacije ovog projekta. Ali vi kao i uvek, napisete a da ne proverite same lazi jednog isfrustriranog, nezadovoljnog i iskompleksiranog coveka, koji dok je bio na vlasti nista uradio nije i sada ga pogadja svaki uspeh opstine. Sumadijska akademija je veliki projekat koji zahteva vreme i dug proces ali doticni gospodin to ne moze da shvati jer je on najmanje kompetentan da govori o obrazovanju.

 19. I opet, i opet, i opet po ko zna koji put pišete neproverene informacije. Da li na ovaj način Glas šumadije pokazuje neporofesionalnost svojih novinara ili je plaćena da širi laži. Sramota a i dokaz Vaših kvaliteta.

 20. Hahah, prvi čovek stranke stranke slobode i pravde a verovatno i jedini. Jedino što ume da radi je da iznosi laži i obmanjuje javnost, a vi iz Glasa sumadije ih po ko zna koji put objavljujete bez prethodne provere. Sumadijska akademija je veliki projekat koji će biti realizovan na ponos svih nas iz Knića.

 21. Živela naša lepa Gruža, živeo Knić! Mnogo toga je ovde započeto i urađeno od 2016. na ovamo. Mnogo toga se radi. Obrazovanje, deca, mladost i budućnost su prioriteti vlasti u Kniću. Tim predvođen predsednikom Srećkom Ilić to iz dana u dan pokazuje i dokazuje. Evo, pre nekoliko dana završena fiskulturna sala u vrtiću Cvetić, pre par nedelja kuhinja u školi u Kniću. Rekonstruišu se Domovi kulture. Vizija koju imaju Nikolić, Ilić i Obradović i snaga ekipe koju su oko sebe okupili daju samo takve rezultate i davaće ih ubuduće.
  Protivnici mogu samo da puknu ili da vreče. 🙂
  Ili da se uhvate za uši i igraju kao lude. 🙂
  Ogromni projekti kao što je Šumadijska Akademija ne mogu se realizovati preko noći. To zajedljivi ribar dobro zna, to svako zna. Narod najbolje zna, zato je dao poverenje SNSu u Kniću da se svuda završi započeto i započne novo.
  Još jednom, ŽIVEO KNIĆ, ŽIVELA GRUŽA!

 22. Sve dok objavljujete ovako neproverene informacije i dok vam je izvor Nikola Čamprević, delujete neozbiljno i neprofesionalno… Neka kaze sta je on uradio za vreme svoje funkcije! Šumadijska akademija ce biti otvorena na ponos svih gradjana Knića i celog regiona ali on ne kapira da je to proces koji traje!

 23. Po ko zna koji put Glas Šumadije bez ikakve novinarske i moralne etike objavljuje gluposti i ne proverene informacije koje im prezentuje Čamparević… Da li vi stvarno mislite da je Šumadijska akademija čije projektovanje samo vredi 12 miliona i na čemu radi ekipa stručnjaka Vlade Srbije, može da nikne preko noći ko pečurka… Doći će i taj dan.. Projektovanje, Izgradnja… Faza po faza… Jel to treba gde Čamparević okom svi skokom… Pa nek prvo plati porez koji duguje opštini Knić… A i vi ste jake novine kad ste se za njega šarlatana uhvatili

 24. Silno vreme i energiju potrosiste baveci se Nikolom i portalom novinskim, ali o sustini teksta i pitanjima za godisnjicu ni makac.
  Otanka vam skola rodjaci, tako da ce doci uciteljica i podelti vam jedinice za politicko-populisticke govore.
  Sta, niste znali da postoji učiteljica?
  Postoji rodjaci moji u svetu obicnome, u vasem virtelnom mozda ne.
  Znaci sedi 1
  Vidimo se u sledecem polugodistu

 25. Šta reći za „Glas Šumadije“ koja očigledno podržava opoziciju, koja objavljuje razne laži i neistine koje izjavljuju neki umovi bez trunke mozga. Ti koji su 12 godina bili na vlasti i uništili sve što je moglo da se uništi. Ti koji i neznanju kako se sprovodi procedura projektovanja i priprema dokumentacije bilo čega, pošto u njihovo vreme kada su oni bili na vlasti nikakvo projektovanje i dokumentacija nije bila potrebna, jer ništa nisu ni radili. Zar treba takav jedan nepismeni i neobrazovani buzdovan da komentariše i razmatra kompleks „Šumadijske Akademije“, čiji je projekat jedan od najvećih u istoriji postojanja opštine Knić. Veličina čitavog kompleksa prostire se na nekoliko hektara, čiji izgled dotični buzdovan verovatno nije imao prilike ni da vidi u svom životu. Kao i sve drugo što je ova vlast od 2016. godine uspela da uradi, promeni, pokrene, iz stanja koje je ostavio jedan od buzdovana, tako će se izgraditi i „Šumadijska Akademija“ koja će promeniti izgled Knića, koja će pokrenuti celu opštinu Knić i nas meštane i stanovnike ove naše opštine. Svaki naredni komentar i objava dotičnog buzdovana, koji samo gleda da se na bilo koji način vrati u zgradu opštine, dali preko LDP a ili SSP a, suvišan je.

 26. Da l je moguce da se pisu ovakve gluposti ?
  Da l je moguce da Glas sumadije po ko zna koji put objavljuje ovakve neproverene nebuloze?

  Sta je taj doticni uradio za svoj kraj dok je bio na vlasti? NISTAA
  Samo siri lazi i osporava rad ove vlasti koja se trudi i radi nesto , a rezultati se mogu videti na svakom koraku
  Sredstva su namenjena i projekat Sumadijske Akademije ce biti realizovan i bice na ponos svih GRUZANA

  A “Glas Sumadije” treba da bude SRAMOTAA

 27. Kerovi laju karavani prolaze,kazu stari ljudi.Da je neki.ozbiljan covek nego ovaj doticni.Sumadijska akademija je kruna uspeha ove ekipe i tek ce da zasija da se svako divi i svako ko je posten obraduje.

 28. Драги Гружани,

  Срећна Вам годишњица Шумадијске академије. Сваки уметнички и народни текст тумачимо на свој начин. Ово је текст у коме се налазе само чињенице и нама Вилењацима није јасно зашто тако ружно пишете о Николи и о Гласу Шумадије?
  Академија је преко потребна, што да се запосле, што да се описмене, судећи по коментарима.
  Схватамо да је потребно времена за одузимање школа мештанима и припајање под општинску имовину, манастирских шума за изградњу Парка из доба Јуре, ваљда ће главне активности за децу бити скакање монахињама по глави…., али колико је времена потребно Управном одбору да изврши своје обавезе?
  Ако се мало боље информишемо, видећемо да су Петница и Тршић у лошијим условима изграђени за кратко време и континуирано организују активности. За Петницу чак мора да се конкурише, не може ту свако.
  Знање није политика, тако да ови што су писали политичке коментаре и праве салаше за кукуруз, добро прочитају овај текст, можда нешто и науче.
  Знање, знање децо, а не звона и прапорци.

  Воле Вас и живе за Гружу,
  Гружански Вилењаци

  1. Gde ste vile i čarobnjaci, svi pegazi detinjstva mog’ gde ste sad… Lepa pesma. Nego da se vratimo na stvar. S obzirom da autor komentara, poziva ostale da nauče nešto iz njegovog teksta, pretpostavljamo da je isti svakog leta bio u Petnici i sigurno mu je poznato da je Petnica osnovana kao udruzenje… I da APR radi sutra ujutru… I da medju gruzanskim vilenjacima ima profesora, naučnika i drugog visokoškolovanog kadra… Izvolite, procedura je jednostavna, uradite to za sve Gružane.

   1. Драги Пегазу,

    Што је лет виши, пад је болнији.
    http://petnica.rs/
    http://okcvukkaradzic.edu.rs/o-centru
    Погледајте Пегазићу, преко маске црне, шта људи раде, информишите се на сајту (АПР само статут има 🙂 ), док се ми свађамо.
    Наравно да има и доктора и професора и песника…
    Сетимо их се углавном кад премину, па по њима дајемо имена разним установама, правимо им праскозорја и уранке. Док су били живи и док су били, наводно, почасни грађани насеља Кнић, нико их зарезивао није…….нити им на сахрану отишао.
    Живи били Гружани драги,
    воле Вас и живе за Гружу,
    Гружански Вилењаци

 29. Da li je moguće da neko objavljuje lazi nekog ko nista nije uradio za ovu opštinu dok je bio na vlasti? I o kakvom čoveku je reč ako zavidi nečemu što doprinosi opštini i čitavom regionu? Kakve novine,takve i informacije-neproverene, nepouzdane i lazne.

 30. Ovaj da ima malo pameti morao bi da pretpostavi da ovo nije šator da se podigne za sat vrmena. Projekat koji je prepoznat i potvrđen od Vlade Republike Srbije je na čast i ponos cele Sumadije! Žalosno je da bivši LDPovac komentarise bilo šta koji može da predstavlja samo sebe jer ni najbliži ne glasaju za njega!

 31. Čitanje bilo kakve vesti koja je povezana sa Čamparevićem i čuvenim „SSP-om“ je smešna. Ne štetite svom ugledu iznošenjem pričica ove persone, kojoj je od bilo kakvog rada i napretka bitnije pljuvanje po svemu što se radilo, što se radi i radiće se.

 32. Jel sme poslanica da bude vd i poslanica u skupstini opstine i skupstini srbije?samo pitam

 33. Da li je moguće da „Glas Šumadije“ objavi ovakav tekst? Zasnovan na lažima čoveka koji ništa nije uradio za svoju Opštinu (a toliko je voli,… ma da). Nije za džabe prozvan dvorska luda.

 34. Mene samo zanima sta ce doticni i svi ostali koji ga ovde podrzavavaju da kazu kada ovaj projekat bude gotov. Za sve sto je dobro treba vreme,ne moze da nikne preko noci kao pecurka. A posebno nesto ovako veliko i vazno. Kada projekat bude izveden do kraja ja cu ponosno stajati uz svoje GRUZANE, i bicu srecna sto ce nas Knic nasa prelepa Gruza imati sve ono sto zasluzuje.

 35. Jesu li u Kniću baš svi napredni ili ima i neko normalan? Čisto da se razbije monotonija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.