Povodom najave da će biti izmenjen projekat rekonstrukcije Tržnice oglasio se gradski odbor SSP

Izbori 2022 Politika

Nepuna četiri dana nakon održavanja konferencije SSP – a na temu Tržnice, tokom koje smo izneli podatke u vezi sa rekonstrukcijom i novim planovima koji nisu bili poznati javnosti, lokalni SNS priznao je da smo bili u pravu i da je sve navedeno tačno. Sve izrečeno u vezi sa rekonstrukcijom pijace bilo je neodbranjivo lokalnim glavešinama, poput činjenice da će „bunkeri“ biti rušeni, a i da će garaža imati drugu namenu, odnosno da će verovatno u njoj biti jedan od supermarketa. Upozoravali smo vas dobronamerno da ne ulazite u ovaj sumanuti projekat, ali kao nosioci svepameti niste nas poslušali. Sada se nalazite u lavirintu iz koga ne znate, ne umete da izađete. Štetu vašeg nemara i nedoučenosti trpe Kragujevčani, kupci, prodavci i svi okrznuti vašim laičkim delovanjem. U najavi sugrađani govore da vam ove bahatosti u aprilu neće odobriti. Zabrinjavajući sami po sebi jeste, kao i ono što od vas ishodi, a to je u ovom slučaju nedorečenost po pitanju krajnjeg roka za vraćanje pijace u funkciju, time pružanje uslova prodavcima i poljoprivrednicima da u normalnim i dostojanstvenim uslovima prodaju svoje namirnice. 

Prepoznatljiva „hrabrost“ koja je u skladu sa obrascem ponašanja lokalnog SNS-a, a oličena u drskom bežanju od odgovornosti zbog ćorsokaka u kojoj se našao projekat rekonstrukcije pijace, danas se reflektuje u upiranje prstom u nedužnu administraciju. Odluku o realizaciji ovakvog projekta donosi izvršna vlast na čelu sa gradonačelnikom, te je džentlmenski preuzeti odgovornost, zatim uputiti izvinjenje svim Kragujevčanima zbog toga što su svi rokovi koje ste sami sebi zadali probijeni. Netaktičnu ideju o izgradnji garaže nije dao niko iz administracije već Vaš direktor Nebojša Vidović, a koju su Vaši saradnici poslušno prihvatili. Primetno je da nijednom niste pozvali na odgovornost izvođača radova, „igrački“ je lakše i manje opasno okriviti lokalnu administraciju i sejati strah potencijalnim hapšenjima. Podsetićemo da su zaposleni u lokalnoj administraciji takođe Kragujevčani, da podjednako vole svoj grad.

Ponovićemo da za nas u Stranci slobode i pravde probijanje rokova završetka radova nije ništa novo, to je sveopšti SNS manirizam, jer nijedan projekat niste završili u roku. Nadogradnja ovakvog ponašanja je što se ne vidi izlaz, jer ste u svom kodu bezizlaz. Ne perite ruke od svojih saradnika, već zasucite rukave i rešite problem u najkraćem roku. Ili budite fer, priznajte sebi da nemate kapacitete i kadar, sklonite se, mi ćemo sve što ste unakazili da upristojimo.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.