POVRATAK U RADNIČKI

Grad Sport

Intencija čelnika Radničkog 1964 da jezgro ekipe čine igrači ponikli iz Kragujevačke škole rukometa se ogleda i u činjenici da je ugovorena saradnja sa do sada najzvučnijim pojačanjem, golmanom Dušanom Petrovićem (31), koji se nakon rukometne pečalbe vraća u rodni grad i klub u kojem je načinio prve rukometne korake, sa kojim je 2014. godine osvojio vicešampionsku titulu i igrao SEHA ligu.

 Smatram da u modernom rukometu golman ima izuzetno važnu ulogu, tako da povratkom Dušana Petrovića, nekadašnjeg kapitena i jednog od lidera Radničkog iz nekog prethodnog perioda, dobijamo na čvrstini u odbrani, na snazi i samopouzdanju. Mišljenja sam da će samo njegovo prisustvo značiti i mladim golmanima, koji će imati šta da nauče od njega, da će ih naterati da još jače i bolje treniraju i da će biti oštra konkurencija na toj poziciji. Očekujem da će svojim znanjem i iskustvom doprineti još boljim rezultatima, a sa druge strane sam uveren da će publika uživati u njegovim bravurama između stativa – jasan je direktor kluba Stavro Rašković.

Petrović je rukometom počeo da se bavi sa 10 godina, a u karijeri je igrao za Radnički, Spartak i Pančevo. Završio je Ekonomski fakultet u Kragujevcu.

– Jako mi je drago što sam se vratio u svoj matični klub gde sam ostvario svoje najveće uspehe igrajući međunarodna i regionalna takmičenja protiv najjačih evropskih ekipa. U razgovoru sa čelnicim, posebno sa direktorom Raškovićem, shvatio sam da klub gaji velike ambicije, a prioritet je ulazak u Supeligu što se i poklapa sa mojim ciljevima. Moram da naglasim i raduje me ta činjenica da je želja svih u klubu da Kragujevac postane rukometni centar Srbije  – poručio je Dušan Petrović.

Popularni Dule  će, po slovu ugovora, u Radničkom provesti naredne tri sezone.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.