Praktična obuka o istraživanju turističkog tržišta za studente Ekonomskog fakulteta i Fakulteta za hotelijerstvo i turizam

Društvo

Juče je u prostorijama Regionalne privredne komore organizovana praktična obuka za 10 studenata sa Ekonomskog fakulteta i Fakulteta za hotelijerstvo i turizam Univerziteta u Kragujevcu. Obuka o načinu sprovođenja procesa istraživanja turističkog tržišta je održana kako bi se studenti pripremili za anketiranje turista u Kragujevcu. Anketiranje turista će biti sprovedeno tokom juna i u prvoj nedelji jula meseca u hotelima, na turističkim lokalitetima i među publikom predstojećih festivala i događaja.

Istraživanje je deo pilot projekta „Unapređenje rada turističkih organizacija u oblasti sprovođenja istraživanja turističkog tržišta radi unapređenja javnih usluga“ u kome je GTO „Kragujevac“ jedna od dve izabrane lokalne turističke organizacije (druga je Sokobanja). Projekat su osmislili Republički sekretarijat za javne politike i Ministarstvo turizma i omladine. Osnovna ideja pilot projekta je uspostavljanje standardizovanog procesa prikupljanja i obrade podataka, u cilju njihovog korišćenja za unapređenje javnih usluga koje lokalne TO pružaju i podizanja kvaliteta turističke ponude destinacije.

Izvor: Gradska turistička organizacija
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.