Pre tačno godinu dana potvrđen prvi slučaj korona virusa u Kragujevcu

Doba korone Društvo

U pitanju je bio stariji muškarac iz Rekovca. Uzorci su tokom jutra poslati na analizu u nacionalnu referentnu laboratoriju Instituta Torlak, a uveče je stigla potvrda da je testirani uzorak pozitivan na virus.

Čovek o kome je reč bio je smešten na odeljenje Infektivne klinike Kliničkog centra u Kragujevcu.

Narednog dana novinar Glasa Šumadije Zoran Mišić počeo je da vodi „Dnevnik u doba korone“, pa je napisao:

  • Dakle, počelo je. Mesecima je kružilo oko nas, ali sad ne vredi, tu je. Juče, u petak 13. (de, baš taj baksuzan dan) u Kragujevcu je registrovan prvi pacijent u Kliničkom centru. Čovek iz Rekovca što je odmah izazvalo naše tradicionalne rasprave tipa: „Pa, to i nije Kragujevac…” ili „Oni administrativno pripadaju Jagodini”… što je u ovom slučaju presudno. Lokalpatriotizam ne izdiše ni pred udarima KOVID-19. Da zlo bude veće, neki tvrde da je nesrećni čovek izgleda pokupio koronu od nekih kontakata iz Hrvatske. I, ’de baš Hrvtska. Da je barem Rusija (matuška) ili Kina (bratuška) nekako bi lakše pala pandemija. U ovom istorijskom trenutku jedino bi bilo gore da mu ju je preneo neki Crnogorac i to onaj što „nije za litije”…
  • Sve velike pošasti imale su svoje, ništa manje povesničare i hroničare, pa je ovo skroman doprinos „Glasa Šumadije” da i „Doba korone” u nas, sada i ovde ne ostane „neopevano” za generacije koje dolaze, pogotovo ako se pređe na „onlajn školovanje”.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.