Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zastava oružje treći put saslušan u policiji

Društvo

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike „Zastava oružje“ Dragan Ilić saslušan je danas u policiji, treći put po istoj prijavi predsednika Nadzornog odbora fabrike Ivice Marjanovića.

Ilić je agenciji Beta rekao da ga je Marjanović prijavio zato što smatra da mu je u jesen 2020. godine bila ugrožena bezbednost na osnovu saopštenja za javnost Skupštine sindikalne organizacije.

Kako je objasnio, tim saopštenjem javnost je upoznata sa delovanjem Nadzornog odbora Zastava oružja u vezi sa pritiscima, mobingovanjem, progonom, zastrašivanjem i omalovažavanja radnika fabrike, članova Samostalnog sindikata.

Zbog toga je sindikat zahtevao zaštitu kako bi se zaustavila dalja „hajka“ na radnike.

Prema rečima Ilića, u policiji je danas najviše ispitivan u vezi sa reči „odmazda“ koja je pomenuta u saopštenju.

„Stalnim i novim izmišljotinama koje daje Tužilaštvu, Ivica Marjanović nastoji da sebe predstavi kao žrtvu čija je bezbednost navodno uvek iznova ugrožena od predsednika sindikata i radnika fabrike, i time sebi obezbedi legitimitet za svakodnevno protivzakonito delovanje i stvaranje haotične atmosfere u fabrici“, navedeno je u današnjem saopštenju Samostalnog sindikata fabrike.

Ističe se da je taj sindikat i pre spornog saopštenja u nekoliko navrata pokušao da sa pomoćnikom ministra odbrane Nenadom Miloradovićem, koji je direktno nadredjen Ivici Marjanoviću, razgovara o fabričkom problemu izazvanom „neprimerenim“ radom Nadzornog odbora, ali je to nailazilo na ignorisanje.

Radnici su tražili da se spasi fabrika i prekine sa daljim ugrožavanjem njih i njihovih porodica.

Ilić je već dva puta dao iskaz po istoj Marjanovićevoj prijavi, a Tužilaštvo i dalje zahteva od MUP-a da saslušava i sprovodi istražne radnje protiv predsednika radničkog sindikata.

Sindikat je upozorio da se nastavlja progon radničkih predstavnika s obzirom na stalna saslušanja i naloge Tužilaštva.

Na taj način se, saopštavaju u sindikatu, nastavlja zastrašivanje čiji je cilj da se spreči iznošenje istine o „pogubnim posledicama“ delovanja Nadzornog odbora u fabrici Zastava oružje i sakriju suštinski problemi koji su posledica načina upravljanja.

Piše: Gordana Mirović, Beta
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.