PREDSEDNIK SINDIKALNE ORGANIZACIJE ZASTAVA ORUŽJA DOBIO OTKAZ JER SE NIJE „ČEKIRAO“

Društvo

Direktor Zastava oružje AD, doneo je juče Odluku o otkazu Ugovora o radu, predsedniku Sindikalne organizacije Zastava oružje, Draganu Iliću, navodi se u saopštenju Saveza samostalnih sindikata u Kragujevcu.

  • Kao razlog za donošenje Rešenja o otkazu Ugovora o radu, navedeno je da se krećućući u delegaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije, u automobilu predsednika SSSS, koja se uputila iz fabričkog kruga ka kancelariji direktora fabrike, propustio da se „čekira“, čime je ponovio ovaj prekršaj radne discipline. Prethodni propust, kada se Dragan Ilić takođe nije „čekirao“, dogodio se u uslovima organizovanog štrajka 24.05.2018.godine, kada je prošao kroz fabričku kapiju, što su sledili ostali radnici, onemogućivši tako poslodavcu da evidentira radnike koji učestvuju u akciji sindikata.
    Ovaj gest direktora Zastava oružje, za koji razumemo da nije samo njegov, predstavlja do sada nezabeležen udar na sindikalne i građanske slobode. Sindikat Zastava oružje, potpomognut drugim sindikatima, preduzeće hitne mere, koje će biti recipročne nanetoj šteti sindikatima.
Tagovi:

1 komentar

  1. Vec viddjeno od cuvenog magacionera, strucnjaka iz Kovackog centra, a zatim direktora Krusika, gde j pali i zario otkazima aneksima, Ali lako je tosve raditi kada narod placa. Sada je otisao u Kragujevac, a Krusik ostavio u dugovima do guse i sa ogromnim viskom partijskih botova,m koje je zaposlio na ime ponizenih otpustenih inasilno oteranih u penziju radnika. Najbolji ekonomisti , zavrsili su u farbari? Ipak ako nista drugo neko odozgore vidi sve. Pazite se Kragujevani da vam ne dovede i svoju ekipu Osiguranika u Liku Jelicic Milana, a mozda pozove i svoju desnu ruku sadasnju direktorku finansija . Sto se nasx Valjevaca tice dosta nam je seste licke i Beogradske pameti, a vi vidite kako cete se izboriti min nismo uspeli, nismo imali m..a?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.