Predsednik Vučić danas na Velikom školskom času u Kragujevcu

Društvo

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas molebanu u Šumaricama u Kragujevcu, kod spomenika streljanim đacima i profesorima u Drugom svetskom ratu.

Svakog 21. oktobra u kragujevačkim Šumaricama održava se manifestacija Veliki školski čas sa podsećanjem na tragediju i streljanje građana od strane nemačkih okupatora u oktobru 1941. godine koju direktno prenosi televizja. Moleban za stradale i Veliki školski čas na kome će biti izvedena poema Duška Radovića „Crni dan” u režiji Dragana Jakovljevića počinu u 11 sati.

Osamdesetogodišnjica od streljanja u Kragujevcu odvijaće se u znaku protivepidemiloških mera. Saglasnost za njeno održavanje dobijena je od Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” ali svim posetiocima (iako se odvija na otvorenom prostoru u pitanju je veliki broj ljudi) Velikog školskog savetuje se da imaju zaštitne maske i da se pridržavaju propisane distance.

Zaštitne maske su obavezne za sve učenike i nastavnke osnovnih i srednjih škola koji tradicionalno prisustvuju ovom događaju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.