Predstavljanje knjige „Čudni ljudi” Maria Badjuka u SKC-u

Kultura

Večeras, u sredu, 19. januar u 19 sati u Kontakt galeriji SKC-a održaće se predstavljanje knjige „Čudni ljudi” Maria Badjuka.

Knjiga „Čudni ljudi” Maria Badjuka je njegov književni prvenac u kome je sublimirao svoju raskošnu životnu lektiru uklopivši u nju priču o odnosu sa bolešću koja postaje integralni deo napadnutog tela. Tok svesti, bogate književne reference, razmišljanja na nivou esejistike iz tačke junaka koji igru sudbine prihvata kao smisao dajući tako smisao svemu prošlom, ali pre svega sadašnjem trenutku bez koga nema ni smisla budućnosti.

Roman-prvenac istaknutog kragujevačkog profesora privukao je zasluženu pažnju lokalne javnosti. U sredu, 19. januara saznaćemo sve o tome u razgovoru sa piscem, poručuju iz našeg SKC-a.

Takođe, večeras od 21 sat u standardnom terminu za format „kvArt” SKC-a na RTK biće emitovana epizoda „Pesnički glasovi”.

U serijalu SKC KvArt emitovano je mnogo poezije pročitane uživo. Emisija Pesnički glasovi sadrži samu poeziju pročitanu od strane onih koji su je napisali. Pored Prvenaca Nikole Lučića, Mirka Kekića i Nenada Ignjatovića, možete čuti naše pesnike čija je veličina i značaj nesumnjiva – Nina Živančević i Zvonko Karanović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.