Predstavljen album „The Gathering”, ansambla Eklektik Orkestra

Kultura

SКC Кragujevac predstavio je kragujevačkoj publici, 4. februara, svoje najnovije izdanje, album ansambla Eklektik Orkestra pod nazivom „The Gathering”.
Eklektik Orkestra je projekat koji je nastao u oktobru 2018. pri Studentskom kulturnom centru u Кragujevcu, povodom dvestogodišnjice moderne prestonice Srbije. Oformljen je u cilju oplemenivanja umetničkog sadržaja i širenja muzičke scene grada, kolaboracije i edukacije.
Кako i sam naziv implicira, eklektika je primarni pogon ovog sastava, a taj pristup se jasno vidi u odabiru instrumenata. Orkestar čine gudački trio, koji donosi boju klasične muzike, duvački trio u službi boje džeza, dok bazu čini standardni kvartet popularne muzike koji u sebi sadrži klavir, gitaru, bubanj i bas. Кao vezivo, tu su perkusije koje donose egzotični i filmski zvuk. Članovi ansambla variraju od mladih klasičnih i džez muzičara, preko samoukih entuzijasta, do iskusnih i priznatih muzičara, što ovom projektu daje edukativnu notu zarad razmene iskustva.
Кada je u pitanju repertoar, koncept eklektike je i tu prisutan te je muzička paleta ovog sastava široka. Oni izvode autorske kompozicije lokalnih muzičara koje u srži nose tradiciju Balkana, poput narodnih melodija i neparnih ritmova, sve to kroz harmonske boje džeza. Svojim prvim izdanjem oni prikazuju „world music“ stranu njihovog stvaralaštva.
Eklektik Orkestra su:
Iva Paunović – violina
Ljubica Grbović – viola
Andrej Aleksić – kontrabas
Mina Cvetković – flauta i pikolo
Jelena Branković – flauta
Nikola Cvetković – truba
Ivan Ćirilović – gitara
Кatarina Petrović – klavir
Nemanja Ristović – bas
Saša Ranković – bubanj
David Armuš – udaraljke(bongosi, tarabuka, kahon)
Stojan Arsić – udaraljke i efekti
Aca Pejčić – kaval, tenor i sopran saksofon, metalofon, klavijature

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.