Prekršajne kazne za Fijatove sindikalce zbog blokade saobraćaja

Grad

Predstavniku sindikata ,,Nezavisnost“ u fabrici Fijat Krajsler automobili (FCA) u Kragujevcu i jednom od učesnika blokada nezadovoljnih radnika Igoru Anđiću danas je stigla prekršajna kazna zbog ometanja saobraćaja u naselju Korićani.

Kako je Anđić rekao agenciji Beta, reč je o novčanoj kazni od 5.000 dinara, zbog toga što je, kako se navodi u rešenju, zaustavljen saobraćaj u Ulici Kraljevačkog bataljona u trajanju od tri sata.

On je u kragujevačkoj policiji od službenika sa kojim je razgovarao dobio informaciju da je to ,,naredio komandir stanice“.

Anđić je rekao da je danas kaznu platio u iznosu koji je upola manji, odnosno 2.500 dinara, što je pravilo ako se uplata obavi odmah.

Prema rečima Anđića, tokom blokade saobraćaja koju su organizovali nezadovoljni Fijatovi radnici na magistralnom putu Kragujevac-Kraljevo-Čačak u Korićanima, on nije bio legitimisan, već su se predstavnici policije samo rukovali sa njim.

On je naveo da ne zna da li će mu kazna stići i za prvu blokadu kod Krsta na ulazu u Kragujevac, kao i za blokadu koju su Fijatovi radnici organizovali na mostu Gazela u Beogradu.

Anđić je ocenio da se od policije očekuje da zaštiti gradjane, a ne da se bavi kažnjavanjem radnika.

  • ,,Policija ne radi svoj posao koji treba da radi, nego se bave radnicima. Umesto da se bave kriminalom u gradu, proneverama Fijatovih funkcionera, menadžera, lopovlukom u Fijatu, bave se nama“, rekao je Anđić.

Doskorašnji predstavnik pregovaračkog tima i Samostalnog sindikata u Fijat plastiku rekao je Beti da je takodje dobio rešenje o prekršajnoj kazni, ali će videti da li će je platiti ili će da reaguje preko nadležnih organa.

On pretpostavlja da je prekršajna kazna stigla i predsedniku Samostalnog sindikata FCA Saši Đorđeviću, ali da nema potvrdu o tome.

Autor: Gordana Mirović/Beta

Tagovi:

1 komentar

  1. Zakon vazi za sve pa i za radnike koji ometaju saobracajnice.
    Sto se tice kriminala … to je opsta poznata stvar kako policija radi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.