Premeštanjem „Muzeja žrtava genocida” u Beograd nastavljen genocid SNS-a prema Kragujevcu – GrO DS

Izbori/Bojkot Politika

Odlukom Skupštine Republike Srbije „Muzej žrtava genocida” premešten je iz Kragujevca u Beograd. Ovim činom ne samo da je još jedanput vlast Srpske napredne stranke pokazala da ne namerava da u Kragujevcu zadrži bilo koju instituciju republičkog karaktera, već su uvređene i žrtve Kragujevačke tragedije iz oktobra 1941 godine.

Nije bez razloga sedište „Muzeja žrtava genocida” bilo baš u Kragujevcu. Kao najvećoj žrtvi, među gradovima Srbije, u Drugom svetskom ratu, Kragujevcu i njegovim stradalnicima odato je priznanje sedištem jedne tako značajne institucije.

Ako je republičkoj vlasti SNS-a, bilo lako da pređe preko jedne takve tragedije i premesti sedište institucije za Beograd, a znamo da naprednjaci ne vide Kragujevac kao regionalni centar ni u jednoj oblasti, ostajemo začuđeni indolentnim stavom lokalne vlasti.

Još jednom je lokalna vlast u Kragujevcu svojim inertnim i nezainteresovanim ponašenjem, omogućila da se iz Kragujevca odnese i razvuče nešto što su prethodne generacije sa mukom za Kragujevac izborile.

Pritisak iz Beograda bio je prisutan i ranije ali niko nije imao hrabrosti kao naprednjačka vlast, da učini jedan tako sraman korak. Lokalna vlast je imala više mogućnosti da to spreči a najlakši je bio da je svojim zalaganjem i trudom, pronašla u Kragujevcu odgovarajući izložbeni prostor za stalnu postavku muzeja.

Čak i da je ušla u izgradnju jednog takvog namenskog objekta, sigurni smo da bi naišla na veliku podršku Kragujevčana. Uvereni smo da bi finansiranje takvog objekta bilo obilato podržano sa mnogih strana, ali trebalo je imati znanja i interesovanja a na žalost lokalna vlast u Kragujevcu nema ni jedno ni drugo.

Propuštena je šansa da se i turistička ponuda grada podigne na viši nivo, što bi jednu takvu investiciju i izgradnju „Muzeja žrtava genocida”, brzo učinilo isplativim.

Danas je kasno o tome govoriti ali i ovim saopštenjem želimo da Kragujevčani znaju, ko je i kako srozao ugled i mesto Kragujevca u srpskom društvu i da građani ovoga grada ne propuste šansu da krivce za to kazne, onako kako zaslužuju, slanjem u političku istoriju, dok za Kragujevac ne bude prekasno.

Info Služba GrO DS Kragujevac

Tagovi:

4 komentara

  1. Zrelo je da pljušte ostavke zbog ovoga, prostornog plana, tržnice, autobuske…gradonačelnik, urbanista, većnici, pomoćnici…strašno!

  2. Ovo je zaista skandal i sve opozicione stranke treba da stanu iza ovog saopštenja jer ovo nije stranačko pitanje, već stvar svih građana Kragujevca.

  3. A sto ne kaze DS koji im je zajednici imenilac sa SNS i ko im je bio direktor fiktivnog Muzeja zrtava genocida i muzeja 21.oktobar i 7 godina primao duplu platu, i na kraju i doveo do premestanja muzeja u Beograd da bi mogao da uzima dnevnice za fiktivni posao.

    1. Ako misliš na Hansa, on odavno nije član DSa, mnogo duže, od tih 7 godina, koje se spominju, odavno je u SNSu, oni su ga tu i postavili, a uradio je po ovom pitanju, ono što je njegov SNS od njega tražio!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.