Premijera tango-operite „Maria de Buenos Aires” u sredu u Teatru

Grad Kultura

Usredu, 21. decembra u 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru, biće izvedena premijera tango-operite „Maria de Buenos Aires” čuvenog kompozitora Astora Pjacole, u produkciji Opere Nova Kragujevac.

Dobri poznavaoci Pjacolinog rada zauzimaju stav da je tango operita “Maria de Buenos Aieres” verovatno njegovo najbitnije delo koje je stvorio oslanjajući se smelo na svoje iskustvo ali i poštujući tradiciju. Ovo avangardno umetničko delo za koje je libreto pisao Horacio Ferer je nadrealna priča inspirisana urbanom legendom o nesrećnoj Mariji rođenoj u siromašnom predgrađu Buenos Airesa. Njena priča je u osnovi metafora. Govori o godinama siromaštva, nade, ugnjetavanju diktatorske države i preporodu duha samog društva.

Zanimljivo je da je Opera Nova od svog nedavnog osnivanja uspela da u gradu koji nema opersku scenu i koncertnu dvoranu, realizuje već četiri operske premijere sa preko 15 repriza za koju se uvek traži karta više, što jasno govori o želji,  entuzijazmu i umetničkom kapacitetu sa jedne strane i potrebi publike za daljim kulturološkim razvojem i kvalitetnim umetničkim sadržajem.

Prva repriza biće održana u nedelju 25.12.2022. godine u 20h u Knjaževsko-srpskom teatru.

Glavne uloge : Zorica Beloica

                        Čedomir Štajn

                        Aleksandar Mišović

Tango ansambl i hor Opere Nova Kragujevac

Producent: Miljan Beloica

Reditelj: Petar Lukić

Dirigent: Nemanja Mitrašević

Scenograf: Ana Kolbianova

Kostimograf: Alina Linjkova Veljković

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.