Priče o mačku Milisavu

Kultura

„Jedino ćeš biti radostan, ako pratiš svoje snove“, poruka je knjige za decu „Avanture mladog Milisava“ pisca za decu Ane Plavšić.

Knjiga je svoju prvu promociju imala je na dečijem festivalu na Oplencu 10.09.

Tokom druženja sa decom održana je i jedinstvena radionica kreativnog pisanja „Uhvati reč“ za mlađe osnovce. Cilj radionice, čiji je idejni autor Ana Plavšić, jeste da se od malih nogu kod dece razvija kreativnost, kao i mašta i dar za pisanje.

Knjiga je namenjena mlađim osnovcima, a vodi nas kroz pustolovine glavnog junaka mačka Milisava koji putuje do grada Liona. On se uputio u Francusku sa jednom velikom željom, a do samog cilja, susreću ga mnogi drugi mačkoputnici i prevazilazi sve izazove na samom putu.

Knjiga je podržana od strane pedagoga, nastavnika, glumaca i pisaca za decu. Recezenti knjige su Jelena Đorđević Popović, urednica RTS-a, glasovna glumica lika Mini Maus i Pepa Praseta, Borka Tomović, glumica, kao i Teodora Ristovski, koja igra u pozorištu Buha. 

Glumica za decu Borka Tomović je napisala: „Deca će u glavnom junaku prepoznati junaka sa kojim mogu da se poistovete i shvatiće da nije toliko važno da li smo u nečemu uspeli koliko to da smo punog srca dali sve od sebe“.

Deo od prodaje svake knjige ide u dobrotvorne svrhe.

Ana Plavšić je po zanimanju pisac, urednik, copywriter, a inspiraciju za knjigu pronašla je u svetu koji nas okružuje. Objedinila je njoj sve važne teme, kao što su putovanje, životinje i zaštita životne sredine.

Više puta je nagrađivana za svoj dosadašnji prozni rad, a pesme za decu objavljene su u zbornicima.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.