Prijavljivanje ispita o poznavanju grada za taksiste do 25. septembra

Grad

Komisija za polaganje ispita o poznavanju grada Kragujevca i propisa iz oblasti taksi prevoza, obaveštava kandidate za taksi vozače da će se polaganje ispita o poznavanju grada Kragujevca i propisa iz oblasti taksi prevoza održati u četvrtak 28. septembra, u kancelariji 408A na IV spratu zgrade Gradske Uprave, sa početkom u 8 časova. Provera znanja vršiće se prema redosledu prijavljivanja.

Prijavljivanje ispita za tekući ispitni rok traje do 25. septembra. 2023. godine. Prijave podnete posle tog datuma, prenose se u sledeći ispitni rok.

Uz prijavu za polaganje ispita, kandidat treba da dostavi:

1. fotokopiju lične karte;
2. fotokopiju vozačke dozvole B kategorije;
3. fotokopiju diplome da ima zvanje vozača motornog vozila ili zvanje tehničara drumskog saobraćaja ili zvanje vozača specijaliste petog stepena stručne spreme;
4. dokaz da ima radno iskustvo na poslovima vozača motornog vozila od najmanje pet godina;
5. uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilom koje je propisima kojima se uređuje bezbednost saobraćaja na putevima utvrđeno za vozače kojima je upravljanje vozilom osnovno zanimanje i
6. dokaz o uplati takse i naknade na ime polaganja ispita.

Vozač koji ima kvalifikacionu karticu vozača ili vozačku dozvolu sa upisanim kodom „95“ ili sertifikat o stručnoj kompetentnosti za obavljanje poslova profesionalnog vozača ne dostavlja dokaze pod rednim brojem 3. i 4.

Ispit se organizuje na osnovu Pravilnika o programu i načinu polaganja ispita o poznavanju grada Kragujevca i propisa iz oblasti taksi prevoza (“Službeni list grada Kragujevca“ broj 37/15, 1/19 i 23/19).

Kandidat prilikom polaganja ispita treba sa sobom da ponese ličnu kartu kao i originale dostavljenih dokumenata, kako bi Komisija izvršila uvid u iste.

Kandidatu koji uspešno položi ispit, Gradsko veće izdaje sertifikat o poznavanju grada Kragujevca i poznavanju propisa iz oblasti taksi prevoza, kao jedan od uslova za dobijanje taksi dozvole vozača.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.