Prijem za državnog prvaka u boksu

Grad Sport


Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, u gradskoj kući organizovali su prijem za Slobodana Jovanovića, prvaka države u boksu i njegovog trenera Vojislava Lukača. Slobodan Jovanović, borac Bokserskog kluba ’’Lukač’’ osvojio je zlato na pojedinačnom prvenstvu Srbije održanom u Šapcu. U kruzer kategoriji, 86 kilograma Slobodan je pobedio protivnika Aleksu Markovića rezultatom 5:0.

  • Kragujevac je ove godine napravio neverovatne uspehe u sportu, rekao je na prijemu gradonačelnik Nikola Dašić. Sa svim sportistima, sportistkinjama i ekipama sam se sastao i razgovarao i svi ti uspesi me pomalo i plaše, jer su podigli očekivanja Kragujevčana i kvalitet sporta visoko na lestvici koje treba održavati i zadržati. To je ono što će biti pravi uspeh za sve nas. Slobodan je dostojanstveno prezentovao svoj klub i grad, kao borac na najvećem mogućem nivou a zlato koje je doneo u svoj grad je potvrda za to. Posle državne titule očekujemo i njegov uspeh na svetskom prvenstvu. Takav nastup kragujevačkog sporta je nešto što zaista može da ispuni srca svima, poručio je gradonačelnik Dašić.
  • Dugo smo radili i trenirali uz mnoga odricanja, kaže Slobodan. Takmičenje je bilo dobro organizovano ali je svaki meč bio veoma naporan, jer su oba protivnika bila dobra. Zasluženo smo osvojili zlato i trudićemo se da nastavimo tako, ističe prvak države u boksu i kaže da od oktobra počinju pripreme za svetsko prvenstvo. Sam odlazak na svetsko prvenstvo, pored svih imena svetskog boksa je čast, a ako i osvojimo neku medalju biće to uspeh. Nadam se da ćemo uz podršku grada dobiti malo bolje uslove za održavanje treninga a onda će i rezultati sami doći.

Trener Vojislav Lukačević kaže da za Slobodanov talenat zna od njegovih malih nogu i da je sa njim trebalo raditi na kondiciji i usavršavanju veštine i brzine.

  • Prepoznao sam njegove kvalitete i nisam ni sumnjao da li će osvojiti medalju koja znači i klubu “Lukač“ i gradu Kragujevcu ali i Jovanoviću za dalju karijeru. Za ovo prvenstvo smo se pripremali, ali vrhunski sport ne može bez finansijske podrške, kazao je trener. Za kragujevački boks trener Lukač kaže da njegov klub okuplja mlade talente i da se sa njima ozbiljno radi, ali da Bokserski klub Radnički zbog tradicije svi zajedno moramo da podignemo na viši nivo jer je institucija koja je iznedrila mnoga poznata imena u srpskom boksu, podsetio je.

Kragujevački boks i svi borilački sportovi su do sada bili po strani i pomalo zapostavljeni. Mi danas pratimo rezulate naših sportista i sportistkinja i nastavićemo tako ali ovoga puta i u smislu uslova za njihove trenažne procese, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Svakim susretom sa kragujevačkim sportistima želimo da pokažemo da smo tu za njih i da im pokažemo koliko cenimo njihov trud i znoj za sve ostvarene rezultate. U narednom peridu trudićemo se da podignemo godišnje finansije za borilačke sportove ali imamo u planu i novu borilačku salu za šta imamo i podršku države. Svesni smo da je sportska infrastruktura ključ i osnov za velike rezultate i na tome moramo posvećeno da radimo.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.