Princ Filip sa porodicom proslavio Krsnu Slavu na Oplencu

Društvo

Srpska pravoslavna crkva danas proslavlja Svetog Andreja Prvozvanog. Ovaj svetitelj zaštitnik je srpske Kraljevske porodice koja ga ove godine po 130. put proslavlja kao svoju krsnu slavu. 


Ovim povodom, kao i prošle godine, princ Filip Karađorđević je na Oplencu okupio svoju porodicu. Zajedno sa suprugom princezom Danicom i sinom princom Stefanom najpre su prisustvovali Liturgiji u oplenačkoj Crkvi Svetog Đorđa, Zadužbini Kralja Petra I. Liturgiji su prisustvovali i Princeza Linda, Knez Mihailo sa suprugom kneginjom Ljubicom i kćerkom kneginjom Natalijom. 
Pred kraj Liturgije, princ Filip je prelomio slavski kolač sa sveštenikom i članovima kraljevske porodice. U ime zaposlenih Zadužbine Kralja Petra I na Oplencu, Liturgiji je prisustvovao i upravnik Zadužbine Dragan Reljić.
U objavi na svom Twetter nalogu princ Filip čestitao je slavu „svim svečarima i svim Karađorđevićima ma gde oni bili“. 


U Prvom srpskom ustanku pod vođstvom rodonačelnika dinastije Karađorđević, Vožda Karađorđa, na praznik Svetog Andreja Prvozvanog, Beograd je oslobođen od Turaka, a ovaj svetitelj je pored srpske kraljevske porodice Karađorđević bio patron i Ruskog carstva i doma Romanovih.

Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.