Princ Mihailo pružio podršku princu-nasledniku Filipu Karađorđeviću

Društvo

Princ Mihailo Karađorđević, sin kraljevića Tomislava i unuk kralja Aleksandra I oglasio se nakon abdikacije princa Petra i pružio punu podršku novom princu-nasledniku Filipu.

Princ Mihailo sa suprugom princezom Ljubicom i ćerkom princezom Natalijom deo je Kraljevske porodice Karađorđević i sa svojom porodicom već duži niz godina živi na Oplencu.

  • U potpunosti podržavam odluku svog bratanca Petra da prenese svoje dužnosti, prava i obaveze na Filipa. Duboko verujem da će Filip životom u Srbiji i svojim zalaganjem dati izuzetan doprinos našoj zemlji, našem narodu i našem društvu. Tokom proteklih godina imao sam priliku da se uverim u Filipove iskrene namere i istinsku brigu za napredak našeg naroda, u Srbiji i van nje.
    Ljubica i ja ćemo nastaviti, kao i do sada, da pružamo svoju podršku Filipu i Danici kako bismo zajedno radili na opštem dobru i napretku, stoji u saopštenju princa Mihaila Karađorđevića.

Princ Petar Karađorđević saopštio je juče da je abdicirao u korist mlađeg brata Filipa Karađorđevića, koji bi trebalo da je time i zvanično postao prestolonaslednik. Potpis na dokument stavljen je u Sevilji, budući da je majka braće Karađorđević španska princeza.

Piše: Vojin Radovanović, Danas
Fotografija: princfilippress, Služba za saradnju sa medijima
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.