Pripadnici Sektora za vanredne situacije obeležili svoj Dan i slavu

Grad

Sečenjem slavskog kolača u Sabornoj crkvi, u prisustvu gradonačelnika Nikole Dašića i pripadnika Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu – Vatrogasno – spasilačke brigade, obeleženi su Dan i slava Sektora za vanredne situacije.

  • Veliko je zadovoljstvo prisustvovati i sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije, ljudima koji rade opasan, zahtevan ali požrtvovan posao, podeliti trenutak kada obeležavaju svoj Dan i slave ime svog zaštitnika. Sektor za vanredne situacije će svoj Dan obeležiti i nizom manifestacija na teritoriji Šumadijskog okruga upravo onako kako i dolikuje, kroz vežbe i taktičko-tehničke zborove kako bi prikazali svoju obučenost, opremu i spremnost da su uvek tu uz građane, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.
  • Sektor za vanredne situacije je osnovan 2009. godine kada je, po naređenju najvećeg rukovodstva u ovoj državi, Sektor za zaštitu i spasavanje prerastao u Sektor za vanredne situacije kao jedna integrisana služba, podsetio je Zoran Kočović, načelnik Sektora za vanredne situacije Kragujevac.
  • Do danas Sektor za vanredne situacije daje spremne odgovore na svaki vanredni događaj ili situaciju. Danas je i slava Sektora za vanredne situacije i svih vatrogasaca- spasilaca koju obeležavamo od 2015. godine, istakao je Kočović, načelnik Sektora.
  • Boraveći na Hilandaru te godine, radi formiranja vatrogasne jedinice na Svetoj gori, dobili smo odobrenje da baš ovaj svetac, zaštitnik groma i vatre bude i zaštitnik vatrogasaca-spasilaca u Srbiji.

Sektor za vanredne situacije ima 27 organizacionih jedinica, četiri Uprave za vanredne situacije, pored Kragujevca, u Beogradu, Nišu i Novom Sadu i 23 odeljenja za vanredne situacije u gradovima Srbije. Svojim radom, Sektor objedinjuje sve postojeće resurse u zaštiti, spasavanju i reagovanju u vanrednim situacijama, ali i unapređuje sposobnost čitave nacije kako da preventivno deluje na rizike, tako i da odgovori na izazove i ublaži posledice vanrednih situacija.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.