Prodajna izložba rukotvorina u centru Kragujevc

Grad

U Pešačkoj zoni, u centru grada, ispred hotela Kragujevac, sutra, u sredu, 15. juna, od 12 do 20, časova biće organizovana prodajna izložba na kojoj će zainteresovani građani moći da kupe najraznovrsnije ručno rađene proizvode.

Tom prilikom kupcima će biti dostupni razni preprati od lekovitog bilja, melemi i tinkture, sapuni i kreme, predmeti od pustovane vune, ručno oslikana bebi oprema, heklane, pletene igračke i garderoba za decu, stoljnjaci, ukrasni jastučići, posteljine, krpe i druge šivene potrepštine, predmeti za domaćinstvo rađeni dekupaž tehnikom, cvetni aranžmani u ručno rađenim korpicama, ukrasni i potrebni predmeti od recikliranog papira, rasad cveća, ali i zimnica, kačkavalj i druge vrste sireva, domaći ručno mešeni hleb itd.

Reč je uglavnom o proizvodime žena koje su pohađale radionice kako bi se ekonomski osnažile i unapredile svoj položaj na tržištu rada. U skladu sa ličnim znanjima i veštinama, ali i mogućnostima, počele su da se bave proizvodnjom u okviru malih kućnih radionica, dok traže posao. Na prodajnoj izložbi biće izloženi i radovi članova Udruženja roditelja lica sa posebnim potrebama, Centra za oosoba za samostalni život osoba sa invaliditetom, udruženja gluvih i nagluvih Šumadija, Kola srpskih sestara itd.

Prodajnu izložbu u centru Kragujevca organizuju Udruženje Putokaz Kragujevac i Agencija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UnWomen), uz podršku grada Kragujevca.

Fotografija: Slavica Jovanović, fb Gradska turistička organizacija
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.