Proglašeni pobednici takmičenja „Kragujevac u 24 slike“

Grad Kultura

Sveukupni pobednici takmičenja „Kragujevac u 24 slike“ su Jelena Pavlović, Marijan Stanojkov i Jelena Pavlović.
Takmičari su imali zadatak da 24 teme koje trebaju da fotografišu završe za 24 sata, a njivove radove ocenjivalo je 12 sudija.
Za svaku od 24 tema proglašene su tri najbolje fotografije, za prvo, drugo i treće mesto i uručene su nagrade najboljima.

Nadmetanje fotografa počelo je u petak (25.mart) u 13 sati otvaranjem i podelom tema takmičarima, a dva dana kasnije, u nedelju (27.mart) u Domu omladine u 13 sati su proglašeni pobednici.

„Kragujevac u 24 slike“ je takmičenje organizovano je po uzoru na takmičenje koje se dugo održavalo u Nišu, a kasnije prešlo u Novi Sad, a od ove godine širi se na druge gradove, a Kragujevac je prvi među njima.

Sledeći gradovi u kojima će se održavati foto takmičenje je Tivat, za dve nedelje.

Pravo učešća bilo je ograničeno samo na autore iz Kragujevca, gde se prijavilo 14 njih, odosno toliko je prošlo određene kvalifikacije.
Pojedini autori nisu dali odgovor na sve teme.

Teme su bile: akcenat, apstrakcija, arhitektura, autoportret, broj, crveno, dijagonala, fotograf u akciji, kontrast, krug, kultura, linija, minimalizam, muzika, pokret, portret, refleksija, ritam nereda, senka, simetrija, tekstura, ugao, ulica, urami kadar.

Takmičenje je organizovao Foto klub Kragujevac, u saradnji sa GTO Kragujevac i Frame24.org iz Novog Sada.

Piše: Tijana Stefanović
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.