Program SKC-a: Koncert James Leg

Kultura

Najava programa u SKC-u od 13. 06. – 19.06. 2022.

Понедељак, 13. јун у 2100

Контакт галерија СКЦ

Концерт James Leg

John Wesley Myers или James Leg одметнути је син баптистичког свештеника који се инфицирао рокенролом и побегао од куће још као тинејџер. Објавио је три албума као James Leg, све за Alive Records и несумњиво је највећи уметник на диркама у блуз/гараж жанру. Овај јужњачки господин помало застрашујућег изгледа, са вокалом храпавијим и од Вејтсовог, свира електрични клавир у религиозном трансу, изводећи микс гаражног рока, блуза и соула са толико силине и панк енергије да су дирке Fender Rhodes-а  већ после првих пар песама натопљене знојем, а до краја концерта често и крвљу. James Leg је већ више пута наступао у Србији и околини од 2013, а ово му је први концерт у Крагујевцу.

Уторак, 14. јун у 2100

Контакт галерија СКЦ

Филмска пројекција – Човек који је продао своју кожу

У филму у коме једну од главних улога игра Моника Белучи, прича прати младог, емотивног и повремено импулсивног сиријца, Сама, који је напустио своју земљу и отишао у Либан бежећи од рата. Да би могао да отпутује у Европу и започне живот са девојком коју неизмерно воли, прихвата да буде модел младом и блазираном савременом уметнику коме дозвољава да му истетовира цела леђа. Претворивши своје тело у престижни уметнички комад, Сам ће схватити да га је његова одлука одвела до свега осим слободе. Како каже млада редитељка, Тунижанка Бен Ханиа, овај филм је сусрет два света који се прожимају, а управљани су потпуно различитим кодовима. Са једне стране имамо свет елите у ком је слобода кључни појам, а на другој страни свет преживљавања који зависи од тренутних догађаја и без много слободе избора.

Улаз слободан

Среда, 15. јун у 1900

Контакт галерија СКЦ

Представљање стрипа – Сјај и сенка Немањића

Стрип је уметност и забава, али може бити и одлично наставно средство. Два друга су се досетила и одлучила да направе стрип о династији Немањића. „Радили смо га пет месеци, онако водећи рачуна да идемо до детаља. Не кажем на неће тако да буде са другим-трећим, и свим осталим стриповима који су планирани. То је у принципу планирана едиција 200 година Немањића ће да се претвори у 15 стрипова, или 24, па ћемо да видимо коју ћемо од две опције да искористимо. Сценарио постоји, он је одрађен, све је остало на Горану који то треба да исцрта“, објашњава Драган Томовић. Главна идеја аутора је да њихов стрип помогне младима да уче историју, али тврде да могу да га читају сви, од 7 до 77 година. Након едиције о Немањићима, стриповани средњи век Србије ће стизати у наставцима: Маричка битка, Косовски бој, Деспот Стефан Лазаревић и Ђурађ Бранковић – за разоноду и учење.

Среда, 15. јун у 2100

Радио-телевизија Крагујевац

СКЦ квАрт – Кулиса 7 – Не буљите тако романтично, II део

Нова у низу емисија СКЦ квАрт представља осврт на 7. издање позоришног фестивала Кулиса,одржано у марту ове године, у организацији СКЦ-а Крагујевац. О дугоочекиваним поновним сусретима позоришних ставралаца и актера на сцени и иза сцене СКЦ-а, о најновијим оставрењима позоришног аматеризма које је фестивалска публика имала прилике да погледа ове године, о разлозима због којих се сви враћају на овај фестивал – разговарали смо са учесницима, сарадницима и пријатељима фестивала.

Емисија се емитује у два дела, а у други део представља осврт на фестивалска дешавања током последња два дана фестивала. Разговарамо о представама, о важности постојања аматерског позоришта, одлукама оба жирија и наградама.

Четвртак, 16. јун у 1900

Контакт галерија СКЦ

СКЦ квАрт – Француски је песма – Le français est la chanson 

Представа-приредба укључује песме на француском, брзалице, скеч на француском језику, гимнастичку вежбу, балетску тачку,извођење француске композиције на храмоници, промо видео клип школе који су израдили ученици, мини изложба.

Овај програм припремају ученици 5-8 разреда О.Ш.Станислав Сремчевић и 2-8 разреда О.Ш. Мома Станојловић са својим наставницима француског језика.

Четвртак, 16. јун у 2100

YouTube канал СКЦ

СКЦ квАрт – Порто Морто

Порто Морто је све јаче име на регионалној музичкој сцени, а иза имена крије се седмерац чији је жанровски правац тешко дефинисати, а када би то покушали могли би рећи да се темељи на мешавини прогресивног попа, арт роцка и индие електронике.

Порто Морто једно је од највећих изненађења у последње време што се домаће музичке сцене тиче. Фантастично прихваћен албум „Портофон“ (2019.), с којег на прву осваја сарадња с Дарком Рундеком на синглу „Ходај“, донео им је три номинације за Порин. Препознатљивост граде и по наглашеном визуалном изразу који је у детаље разрађен у видеоспотовима и на сцени. Новим албумом “ПОРТОПОП” дефинисали су нови звук, нови сценски идентитет, али и нову еру своје каријере.

Петак, 17. јун у 2100

КЦ УММУС

Warm up

21:00 – 01:00 WARM UP PARTY

Nezoob, Lomaya, Shoomadisco (FANK’FANA Soundsystem)

Субота, 18. јун

Контакт галерија СКЦ

Street art festival

Радионице

11:00 – 12:00 SHZA – Afro Styles

12:00 – 13:00 GLINDZ – Hip Hop

13:00 – 14:00 GOOFY – Breaking

11:00 – 13:30 загревање и пријаве за категорије брејкинг и хип хоп

14:00 – 22:00 HIP HOP & BREAKING BATTLES

Базар домаћих брендова

Graffiti Session (QUAM)

22:00 – 01:00 After Party @SKC

(SOFA KRU)

Недеља, 19. јун

Контакт галерија СКЦ

Street art festival

15:00 – 16:00 DJ радионица (SHOOMADISCO)

17:00 – 18:00 Tribina / URBANA KULTURA

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.