Program SKC-a : Концерт Jazz Monday

Kultura

Najava programa u SKC-u od 30. 05. do 05. 06. 2022.

Понедељак, 30. мај у 2100
Контакт галерија СКЦ
Концерт Jazz Monday

У понедељак, 30. маја од 21:00, у склопу Jazz Monday пројекта, долазе гости из Холандије, Финске и Новог Сада. Овај састав музичара наступа под именом Echo Pointers. Публика ће моћи да чује тенденције северне музичке сцене и да види мајсторе импровизације и слободног изражаја. Свирају Адел Саурос (саксофон), Предраг Окијевић (саксофон), Марко Ћурчић (бас) и Александар Шкорић (бубањ).

Уторак, 31. мај у 2000
Контакт галерија СКЦ
Филмска пројекција – Луцу

Режија: Алекс Камилери
Жанр: драма
Трајање: 94’
Производња: Малта
УЛАЗ СЛОБОДАН

Среда, 1. јун у 2100
Радио-телевизија Крагујевац
СКЦ квАрт – Ретроспектива 20/21

Пројекат Ретроспектива 20/21 представља селекцију радова професора и студената са катедре за унутрашњу архитектуру на Филолошко-уметничком факултету, Универзитета у Крагујевцу насталих у временском оквиру академске 2020/2021. године.

Четвртак, 2. јун у 2100
YouTube канал СКЦ
СКЦ квАрт – Кулиса 7 – Не буљите тако романтично, I део

Нова у низу емисија СКЦ квАрт представља осврт на 7. издање позоришног фестивала Кулиса,одржано у марту ове године, у организацији СКЦ-а Крагујевац. О дугоочекиваним поновним сусретима позоришних ставралаца и актера на сцени и иза сцене СКЦ-а, о најновијим оставрењима позоришног аматеризма које је фестивалска публика имала прилике да погледа ове године, о разлозима због којих се сви враћају на овај фестивал – разговарали смо са учесницима, сарадницима и пријатељима фестивала.

Емисија ће бити емитована у два дела, а у првом се осврћемо на дешавања током првог и другог дана фестивала.

Петак, 3. јун у 1900
Контакт галерија СКЦ
Шпањолео – обележавање 20 година Хиспанистике у Крагујевцу

У оквиру обележавања 20 година Хиспанистике на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, у петак 3. јуна, у Контакт галерији СКЦ-а, биће организовано вече представљања шпанске културе кроз различите активности – маскенбал, музика, закуска, квиз…

Недеља, 5. јун у 2000
Сала ПМФ-а
Концерт фолклора – АФА Светозар Марковић

Академски фолклорни ансамбл Светозар Марковић завршетак сезоне обележиће наступима – концертом фолклора, који ће се одржати 5. јуна, у 20:00, у Сали ПМФ-а и Отвореном пробом, заказаном за суботу 11. јун, са почетком у 18:00, у Великом парку.

На концерту ће наступити сви фолклорни ансамбли, од најмлађих који ће извести своје прве кораке на сцени до ансамбла ветерана, затим Народни оркестар и Певачка група Студенац. Сезона која је иза ансамбла СКЦ-а поново је спојила извођаче на пробама, али и ансамбл и публику на сцени. Ова сезона донела је нове заједничке моменте, нова лица, нове игре, а завршни концерт је права прилика да се ове новине представе публици. Отворена проба је прилика да радост игре поделимо са публиком на мало другачији начин – сви заинтересовани су позвани да нам се придруже у колу и заједно са нама науче неке од наших најлепших традиционалних игара.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.