Program SKC-a za narednu nedelju

Grad

Program SKC-a za nedelju od 28. 11. do 4. 12.

Ponedeljak, 28. novembar u 2100
Galerija SKC
Jazz Monday – Dule Resavac i Stoiks

Ovog ponedeljka u sklopu Jazz Monday koncerta nastupaju Dule Resavac i sastav Stoiks

Utorak, 29. novembar u 2000
Kontakt galerija SKC
Filmska projekcija: Bez tragova

Reditelj: Jan P. Matuszynski
Zemlja: Poljska, Češka, Francuska
Godina: 2021.
Žanr: drama
Trajanje: 160’

Radnja ovog uzbudljivog srednje-evropskog trilera smeštena je u Poljsku 1983. godine tokom vladavine Komunističke partije Poljske i početka slabljenja Varšavskog pakta. Film počinje tako što je na smrt je pretučen nevin mladić Žegoš Pšemek. Prekomoernu upotrebu sile izvršila je poljska policija, a jedini svedok slučaja bio je njegov prijatelj Jurek Popiel koji je od tog renutka postao državni neprijatelj broj 1!
Država je pokušavala da umanji i relativizuje slučaj, ali kada je preko 20 hiljada Poljaka krenulo u marš ulicama Varšave prateći Pšemekov kovčeg, vlasti su počele da koriste sva sredstva da diskredituju svedoka, kao i majku ubijenog momka, pesnikinju Barbaru Sadovsku i spreče ih da svedoče na sudu.

Sreda, 30. novembar u 2100
Radio televizija Kragujevac
SKC kvArt – Coletova misija

Branislav Cole Kovačević, programima koje je organizovao i vodio obeležio je prvi period rada SKC Kragujevac. Za svoje vreme progresan i neumoran, obeležio je čitavu kragujevačku kulturnu scenu koju je zadužio i kojoj je dao ugled. Njegovi saradnici svedoče o tom vremenu u emisiji koja želi da podseti na našeg velikana u kulturi i doprinese kulturi sećanja na značajne kulturne poslenike.

Četvrtak, 1. decembar u 2100
YouTube kanal SKC
Koncert – Bliks
Memorijalni koncert za Miloša Petrovića Šomija


Muzika Bliksa se može okarakterisati kao mešavina raznih muzičkih pravaca: bossa nova, samba, jazz, blues, drum’n’bass sa upečatljivim tekstovima na srpskom jeziku, što bendu daje prepoznatljiv i originalan muzički izraz.
Miloš Petrović Šomi bio je srpski muzičar, bivši član grupe Alhambra. Pridružuje se grupi Smak 2010. godine, sa kojom je snimio 4 singla: Rapsodija o lepom, Delfin, Ispiranje i Cigansko srce. Nastupao je sa grupom Smak na velikom povratničkom koncertu u Štark Areni, 21. decembra 2012. godine, kao i na Arsenal festu.
Sa svojim bendom Bliks, snima album „Druga stana horizonta“, u izdanju SKC Kragujevac. Takođe je bio basista u kragujevačkom bendu Propaganda 117.
Nastupao je sa glumcem Ivanom Bosiljčićem, kao prateći član benda na muzičko-poetskim večerima.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.