Program Studentskog kulturnog centra Kragujevac

Kultura

Ponedeljak, 20. novembar u 21 sat, Kontakt galerija SKC, Koncert JWQ Janoušek-Wróblewski Quartet

JWQ je akustični kvartet koji izvodi originalnu muziku, kombinujući slobodnu improvizaciju sa uticajima iz istorije jazza (New Orleans, soul jazz, free-jazz) i takođe drugih žanrova (surf-rock, reggae, savremena muzika, heavy metal, brass muzika, tango). Tokom svog postojanja, nastupali su u brojnim klubovima i na festivalima u Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Austriji i Nemačkoj.

Utorak, 21. novembar u 20 časova, Kontakt galerija SKC, Filmska projekcija „Na brodu Adaman”, ulaz slobodan

Režija: Nicolas Philibert; žanr: dokumentarni; trajanje: 109 minuta; proizvodnja: Francuska, Japan;

Film „Na brodu Adaman” osvojio je Zlatnog medveda na ovogodišnjem Berlinalu. Ovo je portret dnevnog prihvatnog centra Adaman za ljude sa mentalnim poremećajima. Smešten na desnoj obali Sene, tik uz Šarl de Gol most ovaj brod je sigurna luka za ljude sa mentalnim poremećajima iz prva 4 arondismana Pariza.

Sreda, 22. novembar u 19 časova, Kontakt galerija SKC; Predstavljanje knjige „Tako bivam”, Nikola Aleksandar Marić i Ivan Novčić; Razgovor o poeziji;

Aleksandar Nikola Marić rođen je 1973. godine. Ovo mu je deseta samostalna pesnička zbirka, a objavio je i jednu knjigu prevoda sa bugarskog jezika. Živi i radi u Kraljevu.

Petak, 24. novembar u 21 sat; Kontakt galerija SKC; koncert Ljubičice, cena ulaznice u pretprodaji 600 dinara, na dan koncerta 800;

Ljubičice su elektro-fank bend iz Pančeva. Svoje mesto pod suncem Ljubičice zauzimaju početkom 2019. godine kada je njihov singl „Jedva čekam rat ljudi protiv mašina” sa lakoćom pokorio gotovo sve top liste regiona.

Sa pesmom „Dok čekamo pad” sa istoimenog albuma, postali su nosioci nagrade Milan Mladenović 2023 koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pesmu u regionu. Pored nastupa, Ljubičice posvećeno grade karijeru studijskih producenata, u okviru koje sarađuju sa brojnim regionalnim zvezdama kao što su Buč Kesidi, Sajsi MC, LP Duo, ali i svetskim, poput Bila Dramonda.

Izvor i ilustracije: SKC Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.