Projekcija filma „Mala mama“ večeras u SKC-u

Kultura

U Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac sutra večeras u 20 časova, biće prikazan francuski film „Mala mama“. Kritičari kažu da je ovo najbolji film reditljke Selin Siame. Premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu, dok je domaću premijeru imao na protekloj Slobodnoj zoni.

Osmogodišnja Neli je izgubila svoju voljenu baku i sada pomaže roditeljima da pospreme kuću u kojoj je njena mama odrasla. Istražuje okolinu kuće i šume o kojoj je toliko mnogo čula, u kojoj se njena majka Marion kao mala igrala i gde je podigla kućicu od drveta. Jednoga dana, njena mama iznenada nestaje, a Neli tada sreće devojčicu sličnih godina, koja se zove Marion, i koja u šumi gradi kućicu od drveta, na istom mestu na kom je i njena majka to radila kada je bila mala.

Ovo je film u kojem se autorka sa poetičnom preciznošću osvrće na važan momenat tranzicije iz detinjstva u odraslo doba. Ispituje veliko pitanje u životu iz odlučno ženske perspektive. U jedinstvenom emocionalnom iskustvu istražuje moć sećanja i mašte.

Film je podržao MEDIA program.

Pripremila: Snežana Milisavljević
Plakat: SKC Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.