Prolazi vreme topolskog ober kneza – SSP Topola to obećava!

Izbori/Bojkot Politika

I taman kad pomislimo da smo u srpskoj politici videli sve što se u drugim društvima smatra nemogućim, u Srbiji se desi neki novi skandal. Po broju skandaloznih dešavanja prednjači naša mala opština iz srca Šumadije – Topola. Opština mala, apetiti veliki, a na svakodnevnom ispitu politička  doslednost i poštovanje narodne volje od strane aktuelnih političkih igrača. A igrači nepredvidivi, osim u jednome, da će se do samog kraja boriti za sitnosopstveničke interese. Jer kako drugačije objasniti dnevnopolitička previranja čiji smo svedoci iz dana u dan?

U Topoli je pala SNS vlast. To je dobra vest. I dobar znak. Vesnik budućih promena koje su na samo korak od nas. Šumadiji je to već jasno. Ipak, apsurd je da predsednik opštine Igor Petrović, koji je izabran od strane nekadšnje SNS većine, naknadno odlučio da se prikloni većini nekadašnjeg predsednika opštine Dragana Jovanovića, koji je na izborima učestvovao kao kandidat stranke Bolja Srbija. Tako se aktuelni predsednik opštine našao u situaciji da sada uživa podršku ljudi koji ga nisu birali, tj. onih protiv kojih se na izborima borio i koji su prilikom izbora predsednika opštine glasali protiv njega.

Snaga Srpske napredne stranke u zemlji je sve manja, uprkos svim polugama moći kojima raspolažu. To svako ko ide po terenu vidi i zna. Ovim čudnim spletom okolnosti Topola više nije pod direktnom SNS kontrolom i to je dobro. Ono što nije dobro jeste to što Topolom ponovo upravlja čovek koji je od 2000. godine promenio više opcija i političkih partnera, sve u cilju održanja na vlasti. Na lokalu kobajagi opozicija, a  kandidat za poslanika na listi SNS u dva izborna ciklusa. Koliko je velika želja za moći i vlašću govori činjenica da je pre samo mesec dana sadašnji predsednik opštine Igor Petrović podneo krivičnu prijavu protiv kako u prijavi navodi „organizovane kriminalne grupe Dragana Jovanovića iz Topole!”.

Zato ovom prilikom mi, članovi inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Topola želimo da kažemo da je narodu dosta kvazi domaćina i ober knezova, čiji je jedini cilj vlast i moć. Vreme je da Topola postane sredina u kojoj vladaju demokratija i parlamentarizam. Dosta je bilo vladavine jednog čoveka nad svima nama. Okupili smo i okupljamo, vredne, moralne i dobronamerne ljude, žene i muškarce, stare i mlade, sa samo jednim ciljem, da pobedimo palanački duh i uverenje da će jedan čovek u ovom gradu zanavek biti sve i svja. 

Neće!

Mi to obećavamo!

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde Topola

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.