Promena naziva ulica i brojeva: Stanari treba sami da prijave promene

Grad

U Kragujevcu su poslednjih godina promenjeni mnogi nazivi ulica i urađena prenumeracija na zgradama, kućama i poslovnim objektima. Pri tome su i stanari i vlasnici lokala u ovim ulicama dužni da u svojim ličnim dokumentima i računima  prijave promene. Mnogi to nisu uradili, pa im neki računi stižu poštom sa podacima sa stare adrese, a neki na nove. 

  • Pre oko petnaest godina u ulici gde živim, Kralja Petra prvog, urađena je prenumeracija, parna strana je postala neparna i obrnuto. Ranije mi je broj na zgradi, popularno zvanoj „kifla”, bio 3 ulaz drugi, sada je 36A. Neki računi mi još stižu na „trojku”, a neki na novi broj. Skoro je sin koji živi sa mnom menjao dokumenta i imao troškove oko promene podataka. Pitam se ko je dužan da uradi promene i zašto su brojevi uopšte menjani, pita se Kazimir Petrović, penzioner. 

Pre tri godine Skupština grada donela je odluku, što je zvanično objavljeno na sajtu grada,  da svi troškovi oko zamene ličnih karata, ukoliko je došlo do promene naziva ulice u sklopu ažuriranja adresnog registra idu na teret republičkog budžeta. 

Što se tiče pasoša i vozačkih dozvola i nakon promene naziva ulice ili brojeva upisane adrese smatraće se verodostojnim sve do isteka tih isprava. Table sa novim nazivima ulica postavlja Gradska uprava, a Služba za katastar donosi rešenja o određivanju naziva ulica i kućnih brojeva.

Građane jedino čeka da sami zamene podatke u ličnim kartama, što ih ne košta, odu do komunalnih preduzeća, gde plaćaju struju, vodu, grejanje… i sa novim dokumentima prijave promenu naziva ulice ili brojeva.

Pišu: Kragujevačke
Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.