Promocija albuma „Mirror” kantautorke Manivi na Letnjoj sceni SKC-a

Kultura

Večeras, u ponedeljak, 19. jula u 21 sat na Letnjoj sceni SKC-a kantautorka Ivana Vukmirović Manivi promovisaće svoj album „Mirror” u okviru „Džez ponedeljka” („Jazz Monday”) Studentskog kulturnog centra. Kragujevački SKC je i izdavač albuma „Mirror”. Ulaz na koncert je slobodan.

Ivana Vukmirović Manivi je kantautorka koja živi i radi u Beogradu. Novi album „Mirror” nastao je nakon Ivaninog povratka iz Berlina. Multikulturalna sredina i raznolik umetnički život u Berlinu doneli su novu perspektivu njenom autorskom stvaralaštvu.

Za razliku od prvog albuma iz 2016-te godine koji je u potpunosti snimljen uživo i sastoji se od dvet pretežno main stream R&B i soul numera, „Mirror” je kombinacija soulful melodija, progresivnih harmonskih aranžmana i elektronske muzike. Kolaboracija sa vrsnim džez/soul muzičarima koji čine bend Manivi i njihova kompatibilnost u muzičkom senzibilitetu donela je ovom albumu nesvakidašnju mešavinu stilova i različitih muzičkih uticaja. Ta interakcija se poput magije prenosi na publiku i to je upravo jedan od razloga zašto se uvek ponovo dolazi na njihov nastup.

Bend Manivi čine neki od najeminentnijih muzičara u regionu: Peđa Milutinović – bubanj (Vasil Hadžimanov band, Quzama, Shime Trio), Dragan Ćalina – klavijature (prof. klavira školovan na prestižnom konzervatorijumu u Amsterdamu), Dejan Antović – bas (Slobodan Trkulja Balkanopolis) i, naravno Ivana Vukmirović – vokal, gitara, autor muzike i tekstova.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.