PROMOCIJA ŠUMADIJSKE RAKIJE NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

Društvo Grad

GTO „Kragujevac“ će, u saradnji sa Udruženjem Šumadijska šljiva, organizovati promociju šumadijskih destilerija na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Promocija će biti organizovana u petak, 22. februara,  u 13 sati, na štandu Centralne Srbije, u hali 4 Beogradskog sajma.

Na promociji će biti predstavljene rakije destilerija Zavet, Dostojna, Pevac, podrum Dramić, Dar Visova i Aleksić Prvi. Uz degustiranje rakija, posetocima će biti prikazan promo film „Šumadijska šljiva“, koji smo u okviru promotivnih aktivnosti uradili tokom 2018. godine.

Zahvaljujući projektu Regionalne agencije za razvoj Šumadije i Pomoravlja proizvođači rakije sa teritorije Šumadije unapredili su proizvodnju, povećali kapacitete i u procesu su zaštite geografskog porekla „Šumadijske šljivovice“. Uređeno je i nekoliko degustacionih sala, što je stvorilo uslove za organizovanje poseta turista i razvoja turističkog proizvoda rakijskih tura.

GTO „Kragujevac“ ima u planu da ove godine posebnu pažnju posveti rakijskim, kao i vinskim turama kroz Šumadiju, jer svojom autentičnošću i sadržajnošću privlače posebnu pažnju turista.

Izvor: GTO

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.